Groen & Grijs Festival

Groen & Grijs Festival is een 3 daags feest voor jong en oud, bedacht, georganiseerd en
uitgevoerd door leerlingen van klas 2 en 3 van PT010 – Theater en Dans in IJsselmonde.

Het festival is onderdeel van het gelijknamige cultuureducatieproject waarin de ontmoeting tussen
jong en oud in IJsselmonde centraal staat. De leerlingen van de school hebben begin van het schooljaar 22/23 diverse
workshops mogen volgen in Podium Islemunda om het project op een leuke en leerzame manier te starten.
In december 2022 vond er een groot kerstdiner plaats waarbij 40 ouderen uit de wijk op uitnodiging aanwezig waren. Jong en oud ging samen aan tafel en wisselden verhalen uit. De leerlingen verzorgden enkele optredens, uiteraard in kerstsferen.

Vervolgens zijn de leerlingen verder gegaan met het project en was er een nieuwe ontmoeting tussen jong en oud tijdens een Paaslunch. Hier was het doel om verhalen uit te wisselen en de leerlingen bruikbare informatie op te laten halen bij de ouderen, om daarmee een creatief product te gaan maken voor het festival in mei.

In de afgelopen weken hebben de leerlingen met professionele makers een vliegende start gemaakt en hebben zij hun acts, teksten, choreografieën en performances in de lessen op school verder vormgegeven. Op 10, 11 en 12 mei is het tijd om alles wat zij gemaakt hebben aan publiek te presenteren! Ze spelen hun eigen voorstelling voor iedereen, dus oud en jong, die nieuwsgierig is naar hun talenten!

Let op, de voorstelling wordt vier keer gespeeld in drie festivaldagen, dus er zijn vier momenten waarop de voorstelling te bezoeken is. Het randprogramma varieert per festivaldag. 

Programma:

Festival Dag 1 – woensdag 10 mei 2023

12:00 Oud-Hollandse Spelletjes buiten op het Plein
14:00 Voorstelling in theaterzaal
15:00 Bingo + gezelschapsspelletjes in de foyer

Festival Dag 2 – donderdag 11 mei 2023

10:00 Voorstelling in theaterzaal
11:00 Karaoke: oude en nieuwe muziek

12:00 Voorstelling in theaterzaal
13:00 Dans: oude en nieuwe muziek

Festival Dag 3 – vrijdag 12 mei 2023

16:00 Voorstelling in theaterzaal
17:00 Kijk je Kop: Groen & Grijs edition!
18:00 Feest

Het festival is gratis te bezoeken, maar zorg wel dat je een € 0,00 ticket regelt via de bestelbutton. Kies eerst de dag en op de tweede festivaldag ook de tijd van de voorstelling die je wilt bezoeken.

Groen & Grijs Festival is onderdeel van een tweejarig intergenerationeel cultuureducatieproject van Podium Islemunda, PT010 en Jeugdtheater Hofplein. Het thema van het eerste jaar is Groen & Grijs. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie.

Groen & Grijs Festival

Bestel tickets