Good Luck To You, Leo Grande

Genre: Drama, Komedie
Regie: Sophie Hyde
Met: Emma Thompson, Daryl McCormack
Land: Verenigd Koninkrijk
Jaar: 2022
Speelduur: 95 min

Taal: Engels, Nederlands ondertiteld

Na decennia van matige seks wil de gepensioneerde Nancy (Emma Thompson geeft zich, op een zeer positieve manier, helemaal bloot) eindelijk plezier vinden in de liefde bedrijven. Daarvoor huurt ze sekswerker Leo Grande in. Met een duidelijk doel, veel geduld en luchtige momenten leren Nancy en Leo elkaar vanbinnen en vanbuiten kennen.

Haar man Robert verzorgde voor Nancy een huis, een familie en – op het zicht – een goed leven. Maar goede seks stond niet op het menu. Wanneer Robert komt te overlijden bedenkt Nancy een plan. Ze gaat op zoek naar avontuur en naar de voldoening die ze al die jaren
gemist heeft. En dat avontuur vindt ze in de vorm van een sekswerker genaamd Leo Grande. In een anonieme hotelkamer ontmoeten ze elkaar. Leo heeft over alles een mening en hoewel hij niet altijd de waarheid vertelt, vindt Nancy hem leuk. En hij haar. Haar seksuele zelfverzekerdheid groeit en Nancy begint te ontspannen. Tijdens de stiekeme afspraken verschuift de machtsdynamiek en brokkelen de secuur opgebouwde façades langzaam af.

Good Luck to You, Leo Grande is op zijn best wanneer humor en drama elkaar overlappen. Regisseur Sophie Hyde houdt het mooi in evenwicht. De treurige blik van Nancy is ook grappig, en haar dapperheid en verlangen zijn kwetsbaar.

★★★★ NRC
“Onderhoudend én fris”

★★★★ de Volkskrant
“Emma Thompson verdient een Oscarnominatie voor haar rol”

De Filmkrant
“Een zinderende masterclass acteren”

Good Luck To You, Leo Grande

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel bij je kaartje een lekkere filmhap van onze Brasserie op Zuid. Zo heb je een compleet avondje uit!

Lees meer