Frozen

Disney’s Frozen eindelijk weer op het grote doek! Wordt vertoond vanwege de musical Frozen, die nu door Nederland toert.

Genre: Animatie, Familiefilm, Fantasie, Musical
Stemmen Nederlandse versie: Noortje Herlaar, Willemijn Verkaik, Benja Bruijning, Willemijn Verkaik, Benja Bruijning, Carlo Boszhard en Oren Schrijver
Lengte: 95 minuten
Taal: Nederlands gesproken
Kijkwijzer: 6+

Frozen is een van de succesvolste animatiefilms allertijden, geproduceerd door Walt Disney/Pixar Animation Studios.
Het verhaal is losjes gebaseerd op het sprookje De sneeuwkoningin van de Deense schrijver  Hans Christian Andersen.
Walt Disney Animation Studios geeft een frisse draai aan een van de grappigste en het meest hartverwarmende verhaal ooit.

Een vervloekt koninkrijk is gehuld in een strenge, eeuwige winter. Om een einde te maken aan de ijskoude betovering besluit Anna, een dromerige en onbevreesde optimist, samen te werken met Kristoff, een stoere bergbewoner. Samen maken zij een spannende reis om Anna’s zus, de ijskoude sneeuwkoningin Elsa, te vinden en om zo de ijzige vloek over het koninkrijk te kunnen opheffen.

Tijdens hun avontuur krijgen ze gezelschap van een komische sneeuwpop genaamd Olaf en samen moeten ze ijskoude extreme temperatuur zien te overleven en vreemde wezens, trollen en andere magie trotseren. Magische verrassingen staan op ze te wachten als ze de koude strijd aangaan in een race tegen de klok, om zo het koninkrijk te redden van de ondergang!

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

Frozen

Bestel tickets