Four Daughters

Genre: docufiction
Regie: Kaouther Ben Hania
Met: Olfa Hamrouni, Eya Chikhaoui, Tayssir Chikhaoui, Nour Karoui, e.a.
Land: Frankrijk
Jaar: 2023
Lengte: 110 min.
Taal: Frans, Nederlands ondertiteld

Met Four Daughters heeft regisseur Kaouther Ben Hania (The Man Who Sold His Skin, Beauty And The Dogs) haar tweede Oscarnominatie binnen. De film was ook publieksfavoriet op  het IFFR 2024 (4.6 / 5)!

Met een prachtig en zeer moedig optreden van de echte moeder, dochters en professionele cast won dit inspirerende portret van vijf vrouwen drie prijzen in Cannes, waaronder de prijzen voor Beste Documentaire en de Positive Cinema Award.

‘Winnaar Beste Documentaire – Independent Spirit Award en de Cesar (de Franse Oscar)’

Zowel Olfa, haar dochters als de actrices nemen je mee in de leefwereld van de familie en laten je op het einde verstomd achter. Hoe kunnen verhalen ons helpen om gebeurtenissen te doorgronden en te verwerken? Deze unieke, persoonlijke en aangrijpende film van de Tunesische filmmaker Kaouther Ben Hania combineert fictie met theater en documentaire om het hartverscheurende verhaal van de complexe relatie tussen een moeder en haar dochters te verkennen.

Olfa Hamrouni heeft vier dochters: Eya, Tayssir, Ghofrane en Rahma. Maar de twee oudste tieners verdwijnen plotseling: ze raken geradicaliseerd en sluiten zich aan bij islamitische extremisten in Libië. De achtergebleven vrouwen herbeleven hun herinneringen van voor en na hun vertrek en onderzoeken hoe vrouwelijkheid, trauma en overgeërfde geschiedenis hun familie hebben beïnvloed. Omdat Ghofrane en Rahma niet in staat zijn zelf hun verhaal te vertellen, heeft de filmmaker twee actrices uitgenodigd om voor hen in te vallen en deel te nemen aan nagespeelde scenes om de band van het zusterschap verder uit te diepen.

★★★★ VPRO Cinema
‘Intrigerende film’

★★★★ De Morgen
‘….uiterst menselijke film die je niet meer loslaat’

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

Four Daughters

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel bij je kaartje een lekkere filmhap van onze Brasserie op Zuid. Zo heb je een compleet avondje uit!

Lees meer