Festival Diep Zuid

IMPACT, Talentz Skool en Podium Islemunda hebben de krachten gebundeld en organiseren op zaterdag 26 augustus Festival Diep Zuid. Diep Zuid is een festival in IJsselmonde en iedereen is welkom.

Diep Zuid is een perfect dagje uit voor met het gezin, omdat er voor iedereen wat is; workshops, springkussens en optredens voor en door kinderen. Ook hier leer je allerlei artiesten, performers en creatieve makers kennen. In de middag kun je terecht bij de IMPACT chill spot, spreekuren voor ambitieuze makers, spellen en andere interactieve programmaonderdelen.

In Podium Islemunda vinden de hele dag optredens plaats. Er worden ook films vertoond en je kunt hier ook terecht voor eten en drinken. Mocht je aan het einde van de dag nog energie over hebben, kun je in Islemunda de dansvloer veroveren met je beste moves.

Al deze ingrediënten zijn de perfecte cocktail voor een gezellig festival waar we allemaal samen kunnen komen, kunnen inspireren en geïnspireerd kunnen raken. Maar bovenal gaan we er gewoon een ontzettend leuke dag van maken met elkaar.

Voor de filmvertoningen tijdens Diep Zuid kun je van tevoren een plek reserveren, via de ticketlink. De tickets zijn gratis maar vol=vol. Het filmprogramma duurt ongeveer 50 minuten en wordt drie keer vertoond, om 15:00, 17:00 en 18:00 in de filmzaal van Islemunda.
Reserveer je tickets voor de gewenste tijdslot: 15:00 , 17:00 of 18:00 uur.

Tijdens het filmprogramma worden 3 verschillende korte documentaires achter elkaar vertoond:

1. Een figuurlijke hand op de schouder – Marlèna Kamtsis – 10 minuten
In deze short docu deelt Séna Nyaku zijn verhaal over mentale gezondheid en op de rand van een psychose staan. Hij wil een figuurlijke hand op de schouder van de kijker leggen en hoopt dat mensen troost en erkenning putten uit zijn kwetsbare verhaal.

2. OMG – Rabbani Sayed – 10 minuten
In OMG neemt maker Rabbani Sayed je mee in zijn levensstijl, die de basis vormt voor zijn dansstijl. Een persoonlijk en sferisch portret van een legendarische internationale b-boy in Rotterdam!

3. IMPACT – Festus Toll ism IMPACT – 28 minuten
Zeven IMPACT-Makers werkten tijdens het ‘Maak IMPACT Traject ’21-’22’ aan nieuwe stukken en hun allround ontwikkeling als creatieve maker van podiumkunsten.

Vol lef, enthousiasme en kwetsbaarheid beklommen ze het podium om hun verhaal te delen. Inmiddels is hun werk op podia in en buiten Rotterdam te zien. De makers vertellen in de documentaire meer over zichzelf, hun dromen en het Maak IMPACT Traject.

Regie | camera | edit: Festus Toll
Productie: Ellynor Kirscht
1st ac | focus puller: Chris Riepenhorst
Geluid: Joenis Jansen & Aristos Latrou
Art direction: Samra Roseboom

De IMPACT Documentaire is gemaakt in opdracht van IMPACT en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Fonds ZOZ, Fonds Podiumkunsten en Podium Islemunda.

BEKIJK HIERONDER HET COMPLETE BLOKKENSCHEMA VAN DE DAG.

Festival Diep Zuid is een programma-onderdeel van Zomer Op Zuid 2023. Van juni tot en met september kunnen je de culturele rijkdom van Rotterdam-Zuid in zijn volle omvang en veelzijdigheid beleven. Met een programmering van 60 grote en kleine evenementen laat Zomer op Zuid zien wat Zuid echt is: krachtig, eigenzinnig, verrassend en niet te stoppen. Kijk voor het programma op www.zomeropzuid.nl.

Festival Diep Zuid