Fallen Leaves

Genre: Drama, Komedie
Regie: Aki Kaurismäki
Met: Sherwan Haji, Janne Hyytiäinen, Nuppu Koivu, Sakari Kuosmanen, Alma Pöysti, e.a.
Landen: Finland, Duitsland
Jaar: 2023
Lengte: 81 min
Taal: Fins, Nederlands ondertiteld

IMDb beoordeling 7,4 / 10

Twee eenzame zielen treffen elkaar per toeval tijdens een doorsnee nacht in Helsinki. Beiden op zoek naar een eerste, enige en ultieme liefde van hun leven. Nieuwe film van de Finse filmmaker: Aki Kaurismaki (Le havre, The Man without a Past, The Other
Side of Hope). Winnaar van de Grote Juryprijs Filmfestival Cannes 2023 en winnaar Fripersci Award San Bastian Int. FilmFestival.

Kaurismaki: “Mijn film gaat over liefde. Liefde is wat deze verdomde wereld nodig heeft, nu.” “Ik vind dat je juist van de verliezers in onze samenleving moet houden. Je moet hen niet uitlachen, maar met hen lachen. Dat wil ik in mijn films laten zien.”

Zoals het een Kaurismäki-storyline betaamt, dreigt pril geluk alsnog verloren te gaan. Twee eenzame zielen treffen elkaar per toeval tijdens een doorsnee nacht in Helsinki. Beiden op zoek naar een eerste, enige en ultieme liefde van hun leven. Het samen bereiken van dit doel blijkt lastig door alcoholgebruik, verloren telefoonnummers en het niet kennen van elkaars gegevens. Toch vinden ze elkaar in deze kwetsbare tijd. Al helpt de algemene neiging van het leven, om obstakels op te werpen voor degenen die naar geluk streven de situatie bepaald niet.

de Volkskrant (★★★★★}
“Alleen Aki Kaurismäki weet fatalisme, hoop en droge humor zo met elkaar te verbinden”
“Holappa en Ansa vormen een onvergetelijk stel.”

Trouw (★★★★★} “Hartverwarmend”
NRC (★★★★) “Zeer roerende romantische komedie”

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

Fallen Leaves

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel bij je kaartje een lekkere filmhap van onze Brasserie op Zuid. Zo heb je een compleet avondje uit!

Lees meer