Fall

Het grootste internationale community arts festival ter wereld is terug! Van 27 maart t/m 2 april 2023 meren theater, dans, muziek, film en beeldende kunst uit alle windstreken aan in onze havenstad. Op vijf locaties verspreid door heel Rotterdam zal kunst van wereldformaat te zien zijn. Op donderdag 30 maart zie je in Podium Islemunda de korte film Fall. 

FALL is een korte film over de impact van de coronapandemie in het noorden van Portugal. Als het virus in 2020 het Zuid-Europese land bereikt, neemt ook daar de economische ongelijkheid een enorme vlucht. Veel Portugese jongeren die het al moeilijk hadden, komen terecht in een vrije val. We volgen twee van hen en zien hoe zij zich staande proberen te houden in een nieuwe onzekere realiteit. Maar waar hou je eigenlijk aan vast wanneer alles om je heen in rap tempo afbrokkelt?

De film is een co-productie van MEXE Associação Cultural (Portugal) en European Anti Poverty Network Portugal. MEXE is een participatief artistiek gezelschap uit Portugal. Sinds 2011 maken zij projecten die zich bevinden op het snijvlak van politiek activisme en kunst. Met hun werk probeert het gezelschap onwaarschijnlijke ontmoeting tot stand te brengen. FALL kwam van script tot productie tot stand in samenwerking met de lokale gemeenschappen uit het noorden van Portugal.

Fall

Bestel tickets