Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland

Genre: Animatie, Familiefilm
Nederlandse stemmen: Ivan Pecnik), Lizemijn Libgott, Door Van Boeckel, e.a.
Land: Frankrijk, Luxemburg
Jaar: 2022
Speelduur: 78 min
Taal: Nederlands

Kijkwijzer: 5+

Kinderen die eerst willen gaan knutselen zijn van harte welkom vanaf 13:45 uur!

Deze heerlijke muzikale familiefilm laat zien dat echte vriendschap geen grenzen kent. Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland weet in zijn eenvoud elke emotie over te brengen, net als het belang en plezier van muziek.

In Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland wordt de onwaarschijnlijke vriendschap van de onzekere beer Ernest en de dappere muis Célestine op de proef gesteld. Ernest en Célestine gaan naar Brabbelland, het land waar Ernest vandaan komt, om zijn kapotte viool
te laten repareren. Ernest wil helemaal niet terug, maar Célestine weet hem over te halen. Daar komen ze erachter dat muziek in het hele land verboden is, wat voor onze twee helden ondenkbaar is. Gelukkig krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Samen met een mysterieuze, geheime vriend brengen ze muziek en plezier terug voor iedereen in Brabbelland!

Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland, is alweer hun derde avontuur, bedacht door tekenaar Gabrielle Vincent. De eerste film in 2012 werd genomineerd voor een Oscar. Sindsdien zijn de muis en de beer uitgegroeid tot een hartverwarmend gezelschap voor de hele familie.

★★★★ NRC Handelsblad
‘Innemende, tijdloze, schitterend geanimeerde tekenfilm…’

★★★★ Trouw
‘…beweging en humor…fris…perfect…’

★★★★ De Filmkrant
‘Een animatie hoogstandje’

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

Ernest & Celestine: op avontuur in Brabbelland

Bestel tickets