Encore

Genre: Drama
Regie: Cédric Klapisch ( Retour en Bourgogne)
Met: Martion Barbeau, choreograaf Hofesh Shechter (als zichzelf), Pio Marmaï, François Civil, Hofesh Schechter  
Land: Frankrijk
Jaar: 2022 
Speelduur: 117 min
Taal: Frans, Nederlands ondertiteld

IMDb beoordeling 7,3 / 10

Hoofdrolspeelster Marion Barbeau is prima ballerina bij het beroemde ballet van de Parijse Opera. Ook dramatisch kan Marion Barbeau uitstekend uit de voeten, waarbij ze behalve klassiek ballet ook de moderne dans niet schuwt. Daarnaast verzekerde Klapisch zich voor ENCORE van de samenwerking met choreograaf Hofesh Shechter en zijn gezelschap.

Voor zijn nieuwe film duikt Cédric Klapisch (RETOUR EN BOURGOGNE) in de wereld van de dans. Klassiek ballet en moderne dans komen samen in een verhaal over hoop dat zich afspeelt tussen zomers Bretagne en Parijs.

De 26-jarige balletdanseres Élise loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze is haar doel kwijt en moet haar leven een andere wending geven. Met hulp van vrienden vindt ze ander werk. Dat voert haar naar Bretagne waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het vuur weer in haar aan. Zal ze toch weer kunnen dansen?

★★★★ de Volkskrant
“Als lofzang op het dansende, veerkrachtige lichaam is Encore een genot om naar te kijken.”

★★★★ NRC
“ENCORE is een amusante, intelligente en toegankelijke film”
De Telegraaf

“Warm-menselijke ode aan dans in al z’n vormen”
Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

Encore

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel dan bij je kaartje het Islemundineetje. Rond 18.00 uur word je verwacht in Brasserie op Zuid en begint je avondje uit!

Lees meer