Emily

Genre: Drama
Regie: Frances O’Connor
Met: Emma Mackey, Fionn Whitehead, Oliver Jackson-Cohen e.v.a.
Land:
Verenigd Koninkrijk
Jaar: 2021
Speelduur: 125 min

Tip! Op 6 april verzorgen leerlingen van VSO Herenwaard een heerlijke Paaslunch. Bestel bij je kaartje de lunch erbij en kom rond 12:30 uur gezellig aan tafel in Brasserie Op Zuid.

Het Britse kostuumdrama Emily gaat over de middelste van de beroemde Brontë-zussen. Frances O’Connor, bekend als actrice, onderzoekt in haar film de vraag waar Emily de inspiratie vond voor dat ene, duistere en wereldberoemde boek dat ze schreef: Wuthering Heights.

Emily is een modern Brits kostuumdrama geïnspireerd op het mysterieuze leven van Emily Brontë, een van de meest beroemde en provocerende schrijfsters uit de geschiedenis. De film laat zien dat Emily haar tijd ver vooruit was, met een fenomenale rol van nieuw talent Emma Mackey (Sex Education, Death on the Nile).

Emily Brontë past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van Yorkshire haar opleggen. Zij is een rebel en een buitenbeentje, een jonge vrouw die zichzelf probeert te zijn. Als ze onverwacht de liefde ontdekt, versterkt dit niet alleen haar passie, maar ook haar drang naar vrijheid. Aangemoedigd door haar broer Branwell (Fionn Whitehead) kiest Emily haar eigen weg en vindt de
inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: Wuthering Heights.

Actrice Frances O’Connor maakt met Emily een schitterend regiedebuut, en voert je mee met een topcast, schitterende cinematografie, sluimerende liefde en het prachtige landschap van Yorkshire.
★★★★ NRC
“Het meeslepende Emily gaat uiteindelijk over de mysteriën van het schrijverschap: waar komt het
vandaan? De lyrische manier waarop O’Connor het landschap van Yorkshire filmt, geeft een
belangrijke aanwijzing.”

★★★★ de Volkskrant
“Gelukkig vertelt Connor de geschiedenis met een bijzonder muzikaal gevoel voor ritme, sfeer,
landschap en geluid. En fictief of niet, tussen Emily en haar verkrampte predikant knettert het
aanstekelijk.”

★★★★ Trouw
“De film geeft Emily niet alleen een modern voorkomen, O’Connor geeft haar ook een echte affaire. Ze
zegt daarmee dus ook dat ‘Wuthering Heights’ niet per se ontsproten is uit haar rijke verbeelding,
maar dat Emily put uit ervaring. Dat is een vrije interpretatie.”

Emily

Bestel tickets

LEKKER LUNCHEN VOOR DE FILM?

Op 6 april verzorgen leerlingen van VSO Herenwaard een heerlijke Paaslunch! Bestel bij je kaartje de lunch erbij en schuif rond 12:30 uur gezellig aan bij onze horecapartner Brasserie Op Zuid.

Lees meer