Elvis

Genre: Muziek, Drama, Biopic
Regie: Baz Luhrmann
Met: Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge, Helen Thomson, Richard Roxburgh
Land: VS
Jaar: 2022
Speelduur: 155 min
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld

Na films als The Great Gatsby en Moulin Rouge is regisseur Baz Luhrmann terug met een biopic over Elvis Presley.

De film Elvis is genomineerd voor acht Oscars, waaronder die voor beste film, kostuums en acteur (Austin Butler).

Elvis, van de voor een Oscar genomineerde visionaire filmmaker Baz Luhrmann (Moulin Rouge!, Australia, The Great Gatsby) en met hoofdrollen voor een fenomenale Austin Butler en Oscarwinnaar Tom Hanks, verkent het leven en de muziek van Elvis Presley, gezien vanuit het perspectief van zijn mysterieuze relatie met zijn manager kolonel Tom Parker (Tom Hanks).

Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. Centraal in die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen in het leven van Elvis: Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

Parker werd geboren in Breda als Dries van Kuijk en is zijn hele leven zwijgzaam over zijn Nederlandse achtergrond geweest. Van Kuijk is tevens uitgeroepen tot de beste en grootste manager aller tijden in de wereldwijde muziekgeschiedenis.

de Volkskrant
“Maakt de mythe nog groter”

VPRO Cinema
“Spectaculair, over the top en vol energie”

Empire
“Austin Butler is sensational als Presley” –

Elvis

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel bij je kaartje het Islemundineetje en eet een lekkere filmhap in onze Brasserie op Zuid. Zo heb je een compleet avondje uit!

Lees meer