El Houb

Genre: Drama
Regie: Shariff Nasr
Met o.a. Fahd Larhzaoui, Nasrdin Dchar, Lubna Azabal, Slimane Dazi en Emmanual Ohene Boafo
Land en jaar: Nederland, 2022
Speelduur: 102 min
Taal: Nederlands, Engels, Arabisch, Nederlands ondertiteld

De film draait vrijdag ook om 19:30 uur. Kijk hier voor tickets voor vrijdagavond. 

IMDb beoordeling 7,8 / 10

Prijzen: Op het Amerikaans Seattle Queer Film Festival won El Houb de Jury Award voor
Best Narrative Feature Film!

El Houb (de liefde) is het aangrijpende en geestige speelfilmdebuut van de Rotterdamse regisseur Shariff, die eerder zijn sporen verdiende met korte films en als scenarist. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door een topcast, met naast Nederlandse coryfeeën als
Fahd Larhzaoui, Nasrdin Dchar en Emmanuel Ohene Boafo, ook buitenlandse sterren als Lubna Azabal (INCENDIES, ADAM) en Slimane Dazi (UN PROPHÈTE).

El Houb is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming out in de Nederlandse Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt en beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco.

Als de Marokkaans-Nederlandse Karim, een succesvolle Rotterdamse ondernemer, door zijn vader is betrapt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis in Rotterdam om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer, binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? Zeker met een bemoeizuchtige buurman die altijd op het verkeerde moment rond het huis zoemt. De moeilijke dagen die volgen, roepen mooie, aangrijpende en ontroerende herinneringen op. Karim beseft dat hij zijn familie moet confronteren om eindelijk de oorverdovende stilte te doorbreken.

Maar kan hij van zijn familie acceptatie verwachten, als hij nooit met zijn eigen gevoelens in het reine is gekomen?

★★★★Trouw
“Een film waar we heel lang op hebben moeten wachten. En hij is goed”

Gids.tv
“Regisseur Shariff Nasr kan alleen maar trots zijn op zijn film, waarin de acceptatie van homoseksualiteit centraal staat”.

Volkskrant
“De tragikomedie El houb is een krachtig en dapper pamflet.”

El Houb

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel dan bij je kaartje het Islemundineetje. Rond 18:00 uur word je verwacht in Brasserie op Zuid en begint je avondje uit!

Lees meer