DRUK (Another Round)

Regie: Thomas Vinterberg
Met: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Maria Bonnevie, Lars Ranthe, Susse Wold, Magnus Millang, Helene Reingaard Neumann
(Denemarken 2020, kleur, 115 min.) Taal: Deens, ondertiteld, Nederlands

Druk, bekroond met een Oscar, BAFTA Award en de Europese Filmprijs voor Beste film, is een tragikomedie van Thomas Vinterberg (Festen, Jagten) met Mads Mikkelsen over vier uitgebluste leraren die zich aan een alcoholexperiment wagen.

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt. Het vermindert onze problemen en verhoogt de creativiteit.

Gesteund door deze theorie beginnen Martin en zijn drie middelbare school collega’s aan een experiment. Hierbij houden ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem. De eerste resultaten zijn zeer positief. De uitgebluste leraren komen weer tot leven. Zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, wordt het steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden. Het blijkt dat het experiment grotere gevolgen heeft dan gedacht.

★★★★ NRC
“Vinterberg weet uiterst knap de balans te bewaren tussen ernst en humor.
Met een fenomenale slotscène.”

★★★★ De Telegraaf
“Mads Mikkelsen excelleert”

★★★★ Trouw
“Ernst mag steeds doorklinken, de afwezigheid van moraal is wat Druk tot een krachtige film maakt: dit is boven alles een pleidooi om het bestaan te vieren”

Ad van de Donk (filmprogrammeur Cinema Islemunda)

DRUK (Another Round)

Bestel tickets

Hpaje eten voor de film?

Bestel bij je filmkaartje een Islemundineetje, dan eet je een heerlijke filmhap in Brasserie op Zuid voordat je de filmzaal induikt

Lees meer