Dolittle

Genre: Komedie, Fantasie, Familie
Met: Robert Downey Junior, Harry Collett, Emma Thompson, Jim Broadbent, Antonio Banderas
Nederlandse stemmencast: Fedja van Huêt, Roman Derwig, Eddy Zoëy, Derek de Lint, Thekla Reuten, André Dongelmans, e.v.v.a.
Taal: Nederlands, kijkwijzer: 6+

Robert Downey Jr. brengt het beroemde personage Dr. Dolittle tot leven in de epische nieuwe avonturenfilm Dolittle, voor de hele familie.

De excentrieke Dr. John Dolittle (Robert Downey jr.) leeft in Dolittle Manor met alleen zijn exotische dieren als gezelschap. Wanneer de jonge Koningin Victoria (Jessie Buckley, Wild Rose) ernstig ziek wordt, gaat Dolittle op zoek naar een geneesmiddel dat alleen te vinden is op een mythisch eiland.
Tijdens deze reis beleeft hij samen met zijn bijzondere dierenvrienden gevaarlijke avonturen, waarbij hij oude vijanden tegenkomt en hij nieuwe wonderlijke wezens ontdekt.
Op deze zoektocht krijgt de dokter gezelschap van een jonge leerling (Harry Collett, Dunkirk) en een bonte stoet aan dierenvrienden, waaronder een paniekerige gorilla (Rami Malek, Bohemian Rhapsody), een enthousiaste maar onnozele eend (Octavia Spencer, Hidden Figures), een vreemde struisvogel (Kumail Nanjiani, The Big Sick) die continu kibbelt met een vrolijke ijsbeer (John Cena, Bumblebee) en een eigenwijze papegaai (Emma Thompson, Last Christmas).

Wat een heerlijke familiefilm. Een heel leuk verhaal, met humor. De digitale dieren zijn zeer mooi gemaakt. Een echte gezinsfilm, voor jong en oud. Met uitzonderlijke mooi gemaakte special effects.

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

 

Dolittle

Bestel tickets

Poffertjes bij de film!?

Koop bij je filmkaartje meteen poffertjes en ranja, dan heb je een compleet middagje uit met de kids!

Lees meer