Délicieux

SPECIALE ACTIE: 
Bij een Franse feelgood eetfilm hoort natuurlijk een lekker Frans gerechtje!
Bestel daarom bij je filmkaartje het Islemundineetje (€ 10) en eet van tevoren om 18.00 uur gezellig op z’n Frans in onze Brasserie op Zuid. Gratis kopje koffie / thee is inbegrepen!

Regie: Éric Besnard
Met: Benjamin Lavernhe, Grégory Gadebois, Isabelle Carré, e.a.
Land: Frankrijk
Jaar: 2021
Speelduur: 105 min
Taal: Frans, Nederlands ondertiteld

IMDb beoordeling 7,0 / 10

Het restaurant is niet meer weg te denken uit ons bestaan. Toch is dit pas een fenomeen uit de achttiende eeuw. Délicieux is een ode aan de Franse koks die een plek bedachten met een vast menu voor een vaste prijs, waar iedereen welkom was en goed eten niet meer het alleenrecht van de adel was.

Délicieux is een innemende, humorvolle Franse kostuumfilm waarin we ontdekken hoe aan de vooravond van de Franse Revolutie het eerste restaurant ontstond. De culinaire hoogstandjes en politieke ontwikkelingen bieden een smakelijk feelgood drama.

Wanneer kok Pierre Manceron (Grégory Gadebois) zijn adellijke werkgever en diens gasten
een nieuw gerecht voorzet, wordt hij op staande voet ontslagen. Met eten dient men niet te spotten. Manceron en zijn zoon vluchten naar het platteland om een herberg te runnen. Als de mysterieuze Louise (Isabelle Carré) arriveert, blijkt zij in staat Manceron weer met plezier te laten koken.

Het duurt niet lang of de kok tovert de herberg om in een gastronomisch paradijs: het allereerste Franse restaurant! Terwijl de Franse adel vast blijft houden aan het verleden, laat Délicieux zien dat de revolutie aanstaande is en begint in de keuken.

Filmtotaal
“Mooi gefilmd feelgooddrama over de uitvinding van het restaurant dient met korrel zout
genoten te worden.”

de Volkskrant
“Niet alleen de liefde, ook de Franse revolutie gaat door de maag in Délicieux.”

Trouw
“Délicieux is een schilderachtig drama over democratisch eten.”

NRC
“Likkebaarden bij de Franse keukenrevolutie.”

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

Délicieux

Bestel tickets

Kom ook Frans eten!

Bij een Franse feelgood eetfilm behoort vooraf natuurlijk een lekker Frans gerechtje! Bestel bij je ticket het Islemundineetje. We zien je graag om 18:00 uur in onze Brasserie op Zuid!

Lees meer