Decision to Leave

Genre: Drama, Thriller
Regie: Park Chan-wook
Met: Tang Wei, Go kyung-pyo, Park hae-il
Land: Zuid- Korea

Jaar: 2022
Speelduur: 135 min
Taal: Koreaans, Mandarijn gesproken en Nederlands ondertiteld

IMDb beoordeling 7,3 / 10
Festival Cannes 2021: prijs voor de Beste Regie

Decision to Leave van de Zuid-Koreaanse regisseur Park Chan-wook (Oldboy, The Handmaiden) is een spannend, maar sensueel detectiveverhaal. Met humor en melancholie schept Park Chan-wook een romantische, intrigerende thriller.

De ijverige detective Hae-Joon (Park Hae-Il) onderzoekt de verdachte dood van een man die van een berg is gevallen. Seo-Rae (Tang Wei), de weduwe van de man, lijkt niet erg rouwig om het verlies. Hae-Joon heeft zijn bedenkingen, maar raakt in de ban van deze ongrijpbare vrouw. Is ze echt zo onschuldig als ze lijkt, of is Hae-Joon haar volgende prooi? Hij neemt geen risico en vertrekt naar een andere stad…

Decision to Leave heeft een ingenieuze plot en ziet er schitterend uit. ‘Gorgeously and grippingly made’, aldus The Guardian die, net als de NRC, de film 5 sterren toebedeelde. Op het Filmfestival in Cannes won Park Chan-wook dan ook de prijs voor de Beste Regie.

★★★★★ NRC
‘Sensuele dans van politieagent en femme fatale’

★★★★ de Volkskrant
‘Buitengewoon elegant voert Decision to Leave je een diep doolhof van intriges en misleidingen in’

★★★★ Trouw
‘Een geweldige visuele bravoure’

★★★★ VPRO Cinema
‘Bloedstollend mooie Zuid-Koreaanse melodrama’

Decision to Leave

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel dan bij je kaartje het Islemundineetje. Rond 18.00 uur word je verwacht in Brasserie op Zuid en begint je avondje uit!

Lees meer