De Terugreis

Genre: Drama, Komedie
Regie: Jelle de Jonge
Met: Martin van Waardenberg, Leny Breederveld
Land: Nederland

Jaar: 2023
Lengte: 95 min

We sluiten seizoen 23/24 van Cinema Islemunda af met een knaller! Kom zondagmiddag 7 juli lekker naar de film en blijf daarna een filmhapje eten. Of drink een borrel op het terras, dat kan ook! Bij hoge opkomst wordt de film in de grote zaal vertoond.

Martin van Waardenberg en Leny Breederveld spelen de hoofdrollen in een melancholische, maar ook humoristische roadmovie waarin herinneringen, jarenlange liefde en acceptatie van veranderingen centraal staan.

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa.

Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

★★★★ de Volkskrant ‘Droogkomisch, melancholiek scenario… fijn en ontroerend.’
★★★★ NRC ‘Voortreffelijk uitgevoerd door tempo en komische timing.‘
★★★★ Telegraaf ‘Piekfijne mix van drama en levensechte lol.‘

Ad van de Donk –  filmprogrammeur Cinema Islemunda

De Terugreis

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel bij je kaartje een lekkere filmhap van onze Brasserie op Zuid. Zo heb je een compleet avondje uit!

Lees meer