Dancing Queen

Voorafgaand aan de film is er ook een leuke dansworkshop! Kom met je filmkaartje gezellig naar studio 1 en ga dansen!
Lianne van Dis, dansdocent van Talentz Skool, verzorgt de workshop.

Genre: Familiefilm
Lengte: 90 min
Nederlands gesproken
Kijkwijzer: alle leeftijden (vooral geschikt vanaf 8 jaar)

Dancing Queen was de grote winnaar van de Publieksprijs voor Beste Kinderfilm 2023. De winnaars worden bepaald door kinderen die het festival door het hele land hebben bezocht. Dancing Queen werpt een liefdevolle blik op jonge tieners die, vol zelftwijfel, hun identiteit nog
moeten vinden.

Wanneer de beroemde hiphopdanser E.D. Win naar haar stad verhuist, wordt de 12-jarige Mina smoorverliefd. Om een plekje te bemachtigen in Wins nieuwe dansgroep moet ze met steun van haar oma haar zelftwijfel leren te temmen om zo een overtuigende dansact op te voeren.
Het rustige leventje van de 12-jarige Mina staat op zijn kop wanneer Edwin, ook bekend als de beroemde hiphopdanser E.D. Win, op haar school een dansploeg wil oprichten.

Doel: het winnen van een Challenge. De dolverliefde Mina ziet haar kans schoon en schrijft zich in
voor de auditie – Mina laat zich niet door iets kleins, zoals niet kunnen dansen, weerhouden. Terwijl Mina onder begeleiding van haar vrijgevochten oma, ooit bekend als Funky Juicy Mama, nieuwe moves repeteert, gaan haar cijfers achteruit en bereiken de spanningen thuis een dieptepunt. Nu de concurrentie snel dichterbij komt, ontdekt Mina wat echt belangrijk is.

VPRO Cinema (★★★★) de toon is overwegend lief en luchtig, en het body positivity-thema wordt
subtiel gebracht.

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

Dancing Queen

Bestel tickets