Corpus Christi

Genre: Drama
Regie: Jan Komasa
Met: Bartosz Bielenia, Eliza Rycembel, Aleksandra Konieczna, e.a.
(Polen 2019, kleur, 116 min.) Taal: Pools, Nederlands ondertiteld

OSCAR® nominatie voor Beste Internationale Film
International Film Festival Rotterdam 2020 – vorig jaar was de film, net als de films Deux en Babyteeth, één van de absolute publieksfavorieten op het IFFR.
Mostra di Venezia 2019 – Europa Cinemas Label Award

Regisseur Jan Komasa, die het verhaal baseerde op ware gebeurtenissen, gooide met deze speelfilm internationaal hoge ogen. Corpus Christi werd genomineerd voor een Oscar en heeft wereldwijd zo’n 50 prijzen gewonnen.

Dit aangrijpende, Oscargenomineerde drama met humor en ruwe kantjes is gebaseerd op echte en opmerkelijke gebeurtenissen: burgers die zich in afgelegen dorpjes voordoen als priester.
Al dan niet met een échte roeping.

In Corpus Christi droomt een twintigjarige jeugddelinquent van een carrière als priester. Maar met zijn strafblad maakt Daniel geen kans. De samenleving heeft hem, als jonge crimineel, sowieso al gediskwalificeerd.

Tijdens werkverlof naar een houtzagerij zwenkt de jongeman af naar de lokale kapel, waar hij per ongeluk wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma.
Als geestelijke betreedt Daniel, aanvankelijk huiverig, de kansel. Tot hij ontdekt dat hij charismatisch is en werkelijk iets kan betekenen voor deze geloofsgemeenschap die worstelt met een trauma.
Steeds zelfverzekerder wordend, besluit deze kersverse, onorthodoxe priester de dorpelingen te helpen. Ondertussen worstelt Daniel heimelijk met eigen demonen en de angst dat zijn gewelddadige, criminele verleden hem alsnog in komt halen.

★★★★★ VPRO
“Acteur Bielenia is perfect gecast als Daniel, en regisseur Komasa wisselt het drama vakkundig af” 

★★★★ de Volkskrant
“Met Corpus Christi bewijst Jan Komasa zich als een van de interessantste nieuwe gezichten van de Europese cinema” 

★★★★ Troue
“Een krachtig Pools drama over een vreemde Verlosser”

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

Corpus Christi

Bestel tickets