Open Doek Op Zuid!

In september vindt in Podium Islemunda een bijzonder filmevenement plaats: Cinema Op Zuid. Op vijf vrijdagavonden in september worden Rotterdam en Rotterdamse filmmakers in de spotlight gezet. Bij elke screening is er een uitgebreid randprogramma met interviews en optredens. Er wordt o.a. samengewerkt met Rotterdam Open Doek, Rotterdams 48 Hour Project, IFFR en Rotterdams Filmplatform.

Vrijdag 15 september presenteert Cinema Op Zuid: Open Doek Op Zuid!  Kijk hier voor het programma van de andere avonden.

Rotterdams Open Doek en Film Platform Rotterdam bundelen hun krachten voor een verfrissende filmavond op Zuid. Vier Rotterdamse regisseurs tonen hun nieuwste korte film en vertellen over het maakproces. Laat je verrassen door het talent van lokale makers, die geselecteerd zijn door de curatoren van Rotterdams Open Doek!

De films die gedraaid worden deze avond zijn:

  • SHANK (Rien Bexkens)
  • Rotkind (Tatevik Martirosyan)
  • Dear Moritz (Sam Koopman)
  • Lotgenoten (Mipham Chowing)
  • Emping bende en het glimmende zwaard (Indah Hijmans)

De moderators van de avond zijn Zoë van der Kust (Rotterdams Open Doek/ LantarenVenster) en Thijs de Neeve (Film Platform Rotterdam). Zij interviewen de verschillende filmmakers uit Rotterdam, maar vertellen ook meer over de activiteiten van hun eigen organisaties. Zo vertoont Open Doek maandelijks vier nieuwe shorts in LantarenVenster en heeft Film Platform Rotterdam veel te bieden voor ervaren makers en jonge talenten in de lokale film- en mediasector.

Cinema Op Zuid is een programma-onderdeel van Zomer Op Zuid 2023. Van juni tot en met september kun je de culturele rijkdom van Rotterdam-Zuid in zijn volle omvang en veelzijdigheid beleven. Met een programmering van 60 grote en kleine evenementen laat Zomer op Zuid zien wat Zuid echt is: krachtig, eigenzinnig, verrassend en niet te stoppen. Kijk voor het programma op www.zomeropzuid.nl.

Open Doek Op Zuid!

Bestel tickets

Nog meer Rotterdam in de spotlight zien?

Check hier het programma van Cinema Op Zuid.

Lees meer