Islemunda X IFFR

De komende vijf vrijdagavonden van september worden Rotterdam en Rotterdamse filmmakers in de spotlight gezet tijdens Cinema op Zuid. Het programma bestaat uit vertoningen in combinatie met interviews en optredens en is een samenwerking van Podium Islemunda met IFFR, Rotterdam Open Doek, Rotterdams 48 Hour Project en Rotterdams Filmplatform.

Op vrijdag 22 september brengen Islemunda en IFFR de documentaires Mondig Zuid en So Loud the Sky Can Hear Us terug naar het witte doek. Beide films beleefden hun wereldpremière tijdens IFFR 2022.

Filmmaker Lavinia Xausa en Mondig Zuid-producent Nienke Korthof sluiten aan voor een Q&A. De Q & A wordt verzorgd door moderator
Swendeline Ersilia. Uiteraard krijgt het publiek ook de tijd en ruimte om vragen te stellen aan deze bekroonde Rotterdamse filmmakers!

So Loud the Sky Can Hear Us is een portret van een groep Feyenoord-supporters dat een verborgen wereld van geloof, liefde, mededogen en kwetsbaarheid ontvouwt. Terwijl filmmaker Lavinia Xausa – winnaar van de RTM Pitch in 2021 – de ‘verloren stem van God’ probeert terug te vinden tussen de stemmen van de supporters, vraagt ze zich af hoe de verloren monofonie van oude gezangen kan veranderen in een nieuwe polyfonie.

Renee van Zunderts Mondig Zuid is een liefdevolle documentaireserie over drie tieners die opgroeien in Rotterdam-Zuid. Tania wil spoken-word-kunstenaar worden en wordt gepest. Selena leeft in een ontwricht huishouden en wil alleen maar dat het gezellig is. En Darlin zoekt een baantje zodat hij geld kan verdienen voor zijn zieke moeder.

Beide films hebben Engelse ondertiteling.

Cinema Op Zuid is een programma-onderdeel van Zomer Op Zuid 2023. Van juni tot en met september kun je de culturele rijkdom van Rotterdam-Zuid in zijn volle omvang en veelzijdigheid beleven. Met een programmering van 60 grote en kleine evenementen laat Zomer op Zuid zien wat Zuid echt is: krachtig, eigenzinnig, verrassend en niet te stoppen. Kijk voor het programma op www.zomeropzuid.nl.

Islemunda X IFFR

Bestel tickets

Nog meer Rotterdam in de spotlight zien?

Check hier het programma van Cinema Op Zuid.

Lees meer