Kuba Szutkowski & Edgar Kapp

Op 1 september trapt Cinema Islemunda het nieuwe seizoen af met een bijzonder filmevenement: Cinema Op Zuid! Op vijf vrijdagavonden in september worden Rotterdam en Rotterdamse filmmakers in de spotlight gezet. Bij elke screening is er een uitgebreid randprogramma met interviews en optredens. Er wordt o.a. samengewerkt met Rotterdam Open Doek, Rotterdams 48 Hour Project, IFFR en Rotterdams Filmplatform.

Vrijdag 8 september staat Cinema Op Zuid in het teken van de Rotterdamse filmmakers Kuba Szutkowski en Edgar Kapp! Kijk hier voor het programma van de andere avonden. 

De bekroonde Rotterdamse makers Kuba Szutkowski en Edgar Kapp tonen vanavond hun werk. We starten de avond met De Kleine Astronaut (2022), een short van Kuba Szutkowski. De korte film werd onlangs uitgeroepen tot Beste Film (Runner-up) op de wereldfinale van het ’48 Hour Film Project’ in Los Angeles en hoofdrol Zouhair Mtazi werd Beste Acteur (van de wereld). Twee mannen, een getrouwd stel, denken met het doneren van een doos kinderboeken los te kunnen komen van hardnekkige rouw.

De hoofdfilm is door de heren in co-regie gemaakt: de zwarte comedy Onder Water (2022) met o.a. Elisa Beuger, Julia van de Graaff, Stijn Westenend en Jack Wouterse. Onder Water (foto) werd op het prestigieuze Austin Film Festival in de Verenigde Staten genomineerd voor Beste Film. De moeder van Foekje is een Doomsdayprepper, iemand die het ‘systeem’ wantrouwt en in haar betonnen kelder woont in afwachting van de Apocalyps. Foekje probeert, met hulp van haar onbetrouwbare man op sluwe wijze haar moeder te overtuigen om afstand te doen van haar huis en grond en zo een voorschot op de erfenis veilig te stellen. Een zwarte komedie over complottheorieën, een moeizame moeder-dochterrelatie en familietrauma.

Q&A
De moderator van deze avond is Marieke van der Lippe van de organisatie OFF Screen. Zij verzorgt de Q&A’s met Kuba Szutkowski en Edgar Kapp. Uiteraard krijgt het publiek ook de tijd en ruimte om vragen te stellen aan deze bekroonde Rotterdamse filmmakers!

Cinema Op Zuid is een programma-onderdeel van Zomer Op Zuid 2023. Van juni tot en met september kun je de culturele rijkdom van Rotterdam-Zuid in zijn volle omvang en veelzijdigheid beleven. Met een programmering van 60 grote en kleine evenementen laat Zomer op Zuid zien wat Zuid echt is: krachtig, eigenzinnig, verrassend en niet te stoppen. Kijk voor het programma op www.zomeropzuid.nl.

Kuba Szutkowski & Edgar Kapp

Bestel tickets

Nog meer Rotterdam in de spotlight zien?

Check hier het programma van Cinema Op Zuid.

Lees meer