Druk en Man Up van André Pijnappel

Op 1 september trapt Cinema Islemunda het nieuwe seizoen af met een bijzonder filmevenement: Cinema Op Zuid! Op vijf vrijdagavonden in september worden Rotterdam en Rotterdamse filmmakers in de spotlight gezet. Bij elke screening is er een uitgebreid randprogramma met interviews en optredens. Er wordt o.a. samengewerkt met Rotterdam Open Doek, Rotterdams 48 Hour Project, IFFR en Rotterdams Filmplatform.

Vrijdag 1 september staat Cinema Op Zuid in het teken van de Rotterdamse filmmaker André Pijnappel! Kijk hier voor het programma van de andere avonden. 

De Rotterdamse filmmaker André Pijnappel maakt films over personages die niet weten hoe mooi ze zijn. Op vrijdag 1 september hebben we de Nederlandse première van André’s nieuwe korte film MAN UP! De film gaat over de kameraadschap tussen een groepje jonge mannen in onze huidige tijd. Een tijd waarbij je niet perse als een man geboren hoeft te zijn, om er een te zijn.

De hoofdfilm is De Druk (foto). In dit maatschappelijke drama wordt de kijker verplaatst in jongens die opgroeien in een achterstandswijk en vervolgens de druk voelen om te verharden en te criminaliseren. Zoals burgemeester Achmed Aboutaleb zei bij de première: “Dit is geen film, dit is de realiteit.” De druk is een onmisbare kijk in de psyché achter jongens die het verkeerde pad opgaan.

Q&A

Kuba Szutkowski is de moderator van deze avond. Na afloop van het filmprogramma verzorgt hij een Q&A met André Pijnappel. Uiteraard is er ook ruimte voor het publiek om vragen te stellen!


Cinema Op Zuid is een programma-onderdeel van Zomer Op Zuid 2023. Van juni tot en met september kun je de culturele rijkdom van Rotterdam-Zuid in zijn volle omvang en veelzijdigheid beleven. Met een programmering van 60 grote en kleine evenementen laat Zomer op Zuid zien wat Zuid echt is: krachtig, eigenzinnig, verrassend en niet te stoppen. Kijk voor het programma op www.zomeropzuid.nl.

Druk en Man Up van André Pijnappel

Bestel tickets

Nog meer Rotterdam in de spotlight zien?

Check hier het programma van Cinema Op Zuid!

Lees meer