48 Hour

Op 1 september trapt Cinema Islemunda het nieuwe seizoen af met een bijzonder filmevenement: Cinema Op Zuid! Op vijf vrijdagavonden in september worden Rotterdam en Rotterdamse filmmakers in de spotlight gezet. Bij elke screening is er een uitgebreid randprogramma met interviews en optredens. Er wordt o.a. samengewerkt met Rotterdam Open Doek, Rotterdams 48 Hour Project, IFFR en Rotterdams Filmplatform.

Vrijdag 29 september sluiten we Cinema Op Zuid af met het 48 Hour Film Project! Kijk hier voor het programma van de andere avonden.

Tijdens deze avond laten wij een selectie zien van een aantal korte films die zijn gemaakt in 48 uur. We gaan kijken naar films die in Rotterdam zijn gemaakt, waarbij we in gesprek gaan met met de makers over het maakproces. Maar we laten ook films zien uit andere landen, want elk jaar weer worden er pareltjes van films gemaakt in 48 uur!

De films die gedraaid worden deze avond zijn:

  • Threshold – Jacksonville – Amerika
  • Beet – Rotterdam
  • Le Grand Ménage – Tours – Frankrijk
  • Van AAA tot zen – Rotterdam
  • Shen Qu – Shanghai – China
  • Dicht bij jou – Rotterdam

Het 48 Hour Film Project is een wedstrijd waarbij teams de strijd aangaan om binnen 48 uur een korte film te schrijven, filmen, monteren en weer in te leveren. Daarbij zijn er vier verplichte ingrediënten die zij in hun film moeten verwerken: een zin, een personage, een voorwerp en een genre. Wereldwijd wordt het festival in ongeveer 130 steden georganiseerd en sinds 2012 kunnen teams in Rotterdam meedoen aan de race tegen de klok.

Cinema Op Zuid is een programma-onderdeel van Zomer Op Zuid 2023. Van juni tot en met september kun je de culturele rijkdom van Rotterdam-Zuid in zijn volle omvang en veelzijdigheid beleven. Met een programmering van 60 grote en kleine evenementen laat Zomer op Zuid zien wat Zuid echt is: krachtig, eigenzinnig, verrassend en niet te stoppen. Kijk voor het programma op www.zomeropzuid.nl.

48 Hour

Bestel tickets

Nog meer Rotterdam in de spotlight zien?

Check hier het programma van Cinema Op Zuid.

Lees meer