Café de verloren plek

Gaat u mee naar Café de Verloren Plek? Dit rondreizende café is op zondagmiddag 29 januari 2023 in de foyer van Podium Islemunda.
Als publiek maakt u onderdeel uit van een voorstelling vol anekdotes, verhalen, herinneringen aan ‘De Klimmende Bever’ in IJsselmonde.
Met historisch beeldmateriaal en heerlijke multi culturele muziek na de pauze. Met de sfeer van een heus café waarin het publiek kletst, eet en drinkt, dicht op de musici zit en staat, letterlijk met hen spreekt en danst omdat de uitnodiging daartoe voor de hand ligt. Deze activiteit is leuk voor iedereen maar vooral voor Rotterdammers uit IJsselmonde en omgeving! Gratis te bezoeken.

Als onderdeel van de tentoonstelling ‘Binnenstad | Buitenwijk: verhalen uit de buurt’ in architectuurcentrum OMI kun je mee op excursie, van binnenstad naar buitenwijk. Op 29 januari gaat de reis naar Groot-IJsselmonde. In samenwerking met Leeszaal West organiseert AIR in Podium Islemunda een speciale editie van ‘Café de Verloren Plek’, een middag vol interactieve verhalen over een populaire, culturele plek die verdwenen is.

De middag wordt feestelijk afgesloten met een optreden van orkest De Nazaten. Ze spelen hun eigen dansbare composities uit het rijke Afro-Surinaamse repertoire, maar ook stukken die aansluiten bij Kaapverdiaanse, Hindoestaanse, Indiaas/Bollywood en Ethiopische invloeden.

Café de verloren plek