Bonne Route!

Tjerk Ridder is theatermaker, singer-songwriter en schrijver, en ook: reiziger, verteller en inspirator. De afgelopen jaren maakte hij drie reizen door Europa op een specifieke manier en met een specifiek maatschappelijk thema. Zijn reizen mondden uit in muziektheatervoorstellingen, songs en boeken.

De voorstellingen zijn te zien in theaters en op festivals en Tjerk wordt veelvuldig gevraagd te spelen voor organisaties, bedrijven, hogescholen, universiteiten ter ondersteuning van cultuurveranderings – en bewustwordingsprocessen.

Tjerk Ridder: ‘Het leven is een reis, maar hoe onderneem je die, wat geef je en wat neem je? Welke stappen zet je en waarheen? Welke ervaringen geeft het je? En hoe vind je de balans tussen voor jezelf zorgen en er zijn voor anderen?’

Voor Bonne Route! ging hij lopend met gitaar en ezel Lodewijk over het Martinuspad, op zoek naar saamhorigheid en solidariteit in de huidige tijd. Dit keer was de leidraad het pad zelf. Onderweg in het tempo van de menselijke maat was hij voor slaapplekken, eten en drinken afhankelijk van de mensen die hij onderweg spontaan langs het traject hoopte te ontmoeten.

Geïnspireerd door de ervaringen van deze reis ontstond de muziektheatervoorstelling Bonne Route!
Onder muzikale begeleiding van de Tjerk Ridder Band, met filmmateriaal en songs vertelt Tjerk wat het met je doet als alledaagse zekerheden niet meer vanzelfsprekend zijn. Hij stelt daarbij vragen over thema’s, zoals waar voel je je echt thuis, hoe ga je om met je verlangens in een tijd waarin bijna alles on demand is en hoeveel haast kan je hebben?

Deze voorstelling is geprogrammeerd in samenspraak met vaste bezoeker van Podium Islemunda, Marianne Ringeling.

Er is geen pauze. Na afloop is een meet & greet in de foyer met Tjerk Ridder.

Bonne Route!

Bestel tickets

Een compleet avondje uit!

Bestel bij je kaartje een theaterhap voor slechts € 10.
Je bent van harte welkom in onze Brasserie op Zuid om een hapje te eten voorafgaand aan de voorstelling.

Lees meer