Boiling Point

Genre: Thriller
Regie: Philip Barantin
Met: Stephen Graham, Vinette Robinson, Alice Feetham, Jason Flemyng, Hannah Walters
Land: Engeland
Jaar: 2022
Speelduur: 95 min 
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld

Beoordeling IMDb 7,5 / 10

Het briljante Boiling Point is een indringende schets van het zenuwslopende leven in de keuken van een ★★★★ toprestaurant.
In een shot geschoten rollercoaster-keukendrama wordt een charismatische chef kok (de altijd puike Stephen Graham) letterlijk op de voet gevolgd wanneer hij op de drukste avond van het jaar een chaotische diner-shift moet draaien waarin Murphy’s Law onverbiddelijk de boventoon voert.

Andy Jones is een charismatische en veeleisende chef-kok van een populair en luxe restaurant in Londen. Het verhaal speelt zich af in de keuken op wat misschien wel de drukste avond van het jaar is. Het restaurant blijkt overboekt, er zijn lastige klanten en een verrassingsbezoek van de Voedsel- en Warenautoriteit zet iedereen op scherp. Hierdoor dreigen de problemen die zich binnen het keukenpersoneel hebben opgebouwd te escaleren en te leiden tot de ondergang van het restaurant. Terwijl alles waar hij zo hard voor heeft gewerkt op het spel staat, probeert Andy met alle macht zijn mensen door de chaotische avond te loodsen.
Boiling Point werd met lovende kritieken ontvangen, ontving vier BAFTA-nominaties.

★★★★ NRC Handelsblad
…meeslepend…zenuwslopend…sleurt je middenin de actie…Ondertussen ben je gaan houden van al die personages…Je zou wel een serie over ze willen zien.

★★★★ Trouw
…heel intiem…meesterzet…Ademloos onderga je het spektakel…

★★★★ Algemeen Dgablad
…uitmuntend…beslist een van de meest intense kijkervaringen van het jaar.

 

Boiling Point

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel dan bij je kaartje het Islemundineetje. Rond 18.00 uur word je verwacht in Brasserie op Zuid en begint je avondje uit!

Lees meer