Blackbird Blackbird Blackberry

Genre: Drama, Komedie
Regie Elene Naveriani
Met: Eka Chavleishvili, Temiko Chichinadze
Land: Zwitserland, Georgië
Jaar: 2023, kleur 102 Min
Taal: Georgisch, Nederlands ondertiteld

Bramen zijn vaak de bessen die het laatst bloeien in de zomer. Charmant en eigenwijs liefdesverhaal waarin de ongebonden Etero tegen alle conventies in op een seksuele ontdekkingstocht gaat. Was een van de publieksfavorieten van het afgelopen Internationaal Filmfestival Rotterdam (gewaardeerd met een 4.411 van de 5)!

Deze subtiele parel van een film is gebaseerd op de gevierde roman van feministisch schrijfster Tamta Melashvili en volgt Etero, een kordate 48-jarige vrouw die in een provinciedorp in Georgië woont. Etero koestert haar vrijheid even veel als haar winkel en de bramen die ze plukt.
In haar Georgische dorp is ze het middelpunt van geroddel omdat ze geen man heeft, maar toch is ze trots op haar onconventionele leven. Tot ze, na een bijna-doodervaring, als een blok voor leverancier Murman valt.

Na 48 jaar maagdelijkheid en ongebondenheid komt Etero plots in een gepassioneerde seksuele wervelwind terecht, waarna ze voor de onvermijdelijke keuze komt te staan: alleen door of samen? Met veel charme en schilderachtig camerawerk meandert dit internationaal geprezen portret van een eigenwijze vrouw tussen het plezier van seksuele ontdekking en de bevrijdende zelfstandigheid van alleen zijn.

FilmFestival Rotterdam
“De film is radicaal in zijn terughoudendheid en menselijk in zijn complexiteit. Met Eka Chavleishvili in een boeiende hoofdrol en een geduldige, gevoelige manier van omgaan met het onderwerp, werpt deze film een licht op een sterk en prachtig soort leven dat vaak onterecht onzichtbaar blijft.”

“Aangenaam zonnig als een onaangekondigde lentedag.”
Film van de Week bij Cineville

★★★★ NRC
“Breekt met stereotypes en portretteert met humor en venijn een vrouw die seksueel ontwaakt”

Blackbird Blackbird Blackberry

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel bij je kaartje een lekkere filmhap van onze Brasserie op Zuid. Zo heb je een compleet avondje uit!

Lees meer