Berend Botje

Genre: familiefilm en avontuur
Regie: Mans van den Berg
Met: Doris Zuijderland, Justin Dos Santos, Pjotr, Thomas Acda, Klaas van Kruistum,
Carlijn van Ramshorst, Zomayra en Celina
(Nederland 2021, 80 min.) Taal: Nederlands gesproken, kijkcijfer alle leeftijden

IMDb beoordeling      8,7 / 10

Berend Botje ging uit varen, met zijn scheepje naar Zuid-Laren…
Dit oud-Hollandse kinderversje heb je vast wel eens gehoord. Van dit liedje is nu een spannende avonturenfilm gemaakt: Berend Botje: Het Mysterie van het Ei.

Berend Botje is een stoer meisje met een levendige fantasie. Ze is de jongste telg uit de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje die verder bestaat uit vader Berend en opa Berend. De avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter.

Als de stad in de ban raakt van een uitzonderlijk vogelei, is zij ervan overtuigd dat het om een Knoetel Ei gaat, dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken. Want voor Berend is niets onmogelijk!
In Berend Botje zie je prachtige Nederlandse landschappen, is spannend en heeft fijne filmmuziek, iedereen verlaat dus blij de bioscoopzaal. 
Een aanrader!

Kidsweek
Thomas Acda zorgt er als de opa van Berend voor dat er veel te lachen valt. De hele film door vertelt hij sterke zeemansverhalen. Zoals die keer dat hij het moest opnemen tegen een reuzeninktvis. Een gevecht dat hij uitbeeldt door zich in stofzuigerslangen te wikkelen. Dus hijs het anker en volle kracht vooruit naar de bios!

Ad van de Donk (filmprogrammeur Cinema Islemunda)

Berend Botje

Bestel tickets

Lekker eten voor of na de film!

Onze Brasserie heeft voor de allerkleinsten nog wat lekkers. Via de link kunt u kiezen uit een entreeticket voor € 3.50 of een entreeticket + Poffertjes + Ranja voor maar € 11.00!

Lees meer