Babyteeth

Genre: Drama
Regie: Shannon Murphy
Met: Eliza Scanlen, Ben Mendelsohn, Toby Wallace, Essie Davis
(Australië 2019, kleur, 120 min.) Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

BABYTEETH is de verrassende debuutfilm van Shannon Murphy (Killing Eve): een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde.

Na het regisseren van het derde seizoen van de hitserie Killing Eve, reisde Shannon Murphy voor BABYTEETH af naar het IFFR 2020 (International Film Festival Rotterdam), waar de film werd omarmd door het publiek.
BABYTEETH won al vele prijzen, waaronder de  Publieksprijs – Transilvania IFF Awards en niet te vergeten de belangrijkste filmprijs van Nederland, Beste Bioscoopfilm 2020, gekozen door de Kring Nederlandse Filmjournalisten (KNF).

Henry en Anna’s grootste nachtmerrie wordt werkelijkheid wanneer hun 16-jarige dochter ernstig ziek blijkt. Wanneer Milla (Eliza Scanlen, LITTLE WOMEN) en de rebelse Moses (Toby Wallace) elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn in shock door de komst van Milla’s nieuwe vriendje, maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde?

BABYTEETH werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Venetië, waar Toby Wallace de prijs won voor Beste Nieuw Acteertalent. Ook de talentvolle Eliza Scanlen behoort tot de nieuwe lichting veelbelovende actrices; ze was eerder te zien in de HBO serie Sharp Objects en in Greta Gerwig’s film LITTLE WOMEN.

★★★★ VPRO
‘BABYTEETH is een prachtig, aangrijpend maar nooit sentimenteel of voorspelbaar familiedrama waarin ondanks het zware onderwerp ook veel te lachen valt’

★★★★ de Volkskrant
‘Een innemend portret’

★★★★ Algemeen Dagblad
‘BABYTEETH bijt en ontroert’

IFFR
‘Tragikomisch, sprankelend en bij vlagen absurd’

 

Ad van de Donk – filmprogrammeur Cinema Islemunda

Babyteeth

Bestel tickets