ANTI

Deze voorstelling is helaas wegens omstandigheden geannuleerd. Kaartkopers krijgen persoonlijk bericht.

TG De Klassieken (voorheen Theatergroep Mangrove) is een theatergezelschap uit Rotterdam. Ze hebben een enorme liefde voor het werken met klassiekers in al zijn vormen: toneelstukken, verhalen, opera’s, literatuur etc. Ze zien in die verhalen veel raakvlakken met het leven van nu. Rondom die klassiekers hangt soms een zweem van mufheid: ouwe meuk, lange teksten en weinig (inter)actie. Daarom pakken zij de essentie van een klassieker en blazen ze alle stof eraf. Een voorstelling van De Klassieken is als een avondje Netflix: rauw, spannend en echt.

ANTI
Vier acteurs vertellen het verhaal van Antigone, een meisje uit een Griekse tragedie. Antigone wil naar niemand luisteren. Niet naar haar oom Kreon, die de nieuwe koning is. Niet naar haar zusje en zelfs niet naar haar verloofde. Maar naar wie moet je luisteren als allebei je broers gedood zijn en je alleen de broer mag begraven die vóór de koning vocht? Antigone en Kreon staan lijnrecht tegenover elkaar. Zij wil haar broers begraven en hij wil dat ze naar hem luistert en de wet gehoorzaamt. En om haar daartoe te dwingen, gaat hij heel ver.

De acteurs hebben allemaal een verschillende mening over de keuzes van Antigone en ook bij hen loopt de spanning hoog op.

ANTI is een dynamische en humoristische voorstelling over macht, gelijkheid tussen man en vrouw en rechtvaardigheid. Met bekende hits van powervrouwen in een nieuw jasje.

Concept en regie: Annemieke Elstak
Tekst en eindregie: Michelle van Daalhoff
Cast: Derk Oudshoorn, Aron Elstak, Charlotte Kloosterman, Annemieke Elstak

ANTI

Bestel tickets