Amélie – 20th anniversary

Vanwege de lockdown is dit evenement geannuleerd. Kaartkopers krijgen z.s.m. persoonlijk bericht.

Genre: komedie, drama en romantiek
Regie: Jean-Pierre Jeunet
Met: Audrey Tautou, Matthieu Kassovitz, Isabelle Nanty, Yolande Moreau, Dominique Pinon en Jamel Debbouze (Frankrijk 2011, kleur, 120 min.)
Taal: Frans, Nederlands ondertiteld.

Première op 23-12-2021
IMDb beoordeling 8,3 / 10

Le Fabuleux destin d’Amélie Poulain – 20th anniversar

Twintig jaar na de wereldpremière is de Franse komedie Amélie nog steeds een onvervalste klassieker. De film komt dit jaar (23 december) weer in de bioscoop, en is dan ook op deze dag te zien bij Cinema Islemunda.

Is het alweer twintig jaar geleden dat Amélie Poulain de harten van filmkijkers won? Ja!
Al twintig jaar lang neuriën we de composities van Yann Tiersen en nu is je kans om ‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ weer op groot doek terug te zien.

Amélie is een heerlijke bonbon van een film die een superidyllisch beeld schetst van de Parijse hoofdstad en haar inwoners.
Het Parijse sprookje met Audrey Tautou als de eenzame dromer  Amélie is jong, onschuldig, naïef en op zoek naar de ware liefde.
Als Parijse twintiger ontdekt ze beetje bij beetje dat om het echte geluk te vinden, ze haar lot in eigen hand moet nemen.

Amélie is een onzekere, schuchtere jonge vrouw die in haar eenzame jeugd een levendige fantasie heeft ontwikkeld. Als serveerster in een Parijse bar lijkt ze de hoop op een grote liefde te hebben opgegeven. Na de vondst van een doosje waarvan ze de eigenaar opspoort, besluit ze haar leven te wijden aan het helpen van anderen. En dan komt op zekere dag het moment dat ze wél geluk heeft in de liefde.

‘Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’ is gemaakt door Jean-Pierre Jeunet met Audrey Tautou in de hoofdrol. De film werd een internationale kaskraker, won een karrenvracht aan internationale filmprijzen, waaronder een Bafta, vier Césars en vier European Film Awards, en trok wereldwijd jarenlang volle zalen.
Het warme kleurenpalet, de prachtige muziek en Audrey Tautou’s iconische hoofdrol maken dit tot een moderne klassieker die je niet vaak genoeg kan terugkijken.

Ad van de Donk – Filmprogrammeur Cinema Islemunda

Amélie – 20th anniversary

Lekker eten voor of na de film!

Ook eten voorafgaand aan de film bij Brasserie op Zuid is weer mogelijk met een compleet nieuw concept: het ISLEMUNDINEETJE. Keuze uit 4 gerechten voor 10 euro!

Lees meer