Altijd en Overal (première)

Ga mee met Theatergroep Hersenkronkels op een ontroerende theatrale reis in een meeslepende voorstelling, die 4 november 2023 in première gaat in Podium Islemunda in Rotterdam, over Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en het accepteren van de blijvende gevolgen ervan.

Wat gebeurt er met je wanneer je zomaar met hersenletsel wordt geconfronteerd? Het is te vergelijken met een rouwproces, waarin je afscheid neemt van wat eens was, iedere dag opnieuw, want hersenletsel is er altijd en overal. In de voorstelling staan persoonlijke verhalen centraal van mensen die worstelen met het accepteren van hun NAH. Gedachten, gevoelens en ideeën over ziek zijn worden naast elkaar geplaatst. Soms voelt het alsof je jezelf kwijtraakt, maar uiteindelijk zijn er altijd manieren om bij jezelf terug te komen. Zo laten we zien wat hersenletsel met je doet en bieden we een lichtpuntje voor diegenen die nog niet zo ver zijn in hun acceptatieproces.

De voorstelling wordt zo gemaakt dat het ook interessant is voor mensen die zelf geen hersenletsel hebben, want iedereen loopt op een bepaald moment tegen dingen aan die je maar moet accepteren. Spel, beweging, muziek en projecties maken ‘Altijd en Overal’ tot een verrassende voorstelling vol humor, afwisseling en emotionele momenten.

Theatergroep Hersenkronkels wordt geleid door projectleider en regisseur Paul Raterman, een gepassioneerde theatermaker en ervaringsdeskundige op het gebied van hersenletsel. Zijn persoonlijke reis en liefde voor theater hebben geleid tot het oprichten van de theatergroep, (in 2023 kreeg hij hier de ‘Piebeth Barend Westerbeek award’ voor uitgereikt, waar een geldbedrag aan verbonden was,) en dit ontroerende stuk dat de impact van hersenletsel blootlegt. De spelers vormen een diverse en hechte groep, met leeftijden variërend van 38 tot 72 jaar en verschillende achtergronden. Ze delen hun persoonlijke verhalen en ervaringen met het publiek om zo anderen te inspireren en bewustwording te creëren rondom NAH.

Paul Raterman: “Altijd & Overal is een krachtige theatervoorstelling die niet alleen het hart raakt, maar ook inzicht biedt in de menselijke veerkracht. Emotionele momenten en humor wisselen elkaar af. We laten zo een stuk zien dat mensen hopelijk nog heel lang bijblijft”.

Concept en regie: Paul Raterman

Choreografie: Marie-Louise Gilcher

Productie en decor: Arjen Slings

Fotografie: Miriam van der Hoek

Advies: Jolina Wessels

Spel: Marianne Hoogkamer, Vincent van Triet of Steven Rosenblad, Maria de Jong van Opstal, Cor Tietema, Marianne Craenen of Monique van der Stoep, Marco Kuijs, Karin Plaizier of Daniëlle Bijl, Djotis Sewradj en Marieke de Buijzer.

Met dank aan: Hersenletsel.nl regio ZH, VSB-fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, St. Volkskracht, Elise Mathilde fonds.

Speeldata: zaterdag 4 november 20:00 (première), zondag 5 november 14:00, zaterdag 11 november 20:00, zondag 12 november 14:00.

Locatie: Podium Islemunda, Herenwaard 17, 3078 AK Rotterdam.

Let op: een aantal rollen wordt gespeeld door twee spelers, zij wisselen elkaar af en spelen om en om, op de website van de theatergroep vind je onder reserveringen, bij veelgestelde vragen, wanneer wie te zien is: www.theatergroephersenkronkels.nl/reserveringen.

Tickets: € 12,50 en € 10 voor leden van de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl, uitsluitend verkrijgbaar via de website en de kassa van Podium Islemunda.

Rolstoeltoegankelijk: de locatie is rolstoeltoegankelijk, vanwege het beperkt aantal rolstoelplekken in de zaal graag een rolstoelticket, bij het ticket reserveren, wanneer je kaarten bestelt.

 

Altijd en Overal (première)

Bestel tickets

Een compleet uitje

Koop direct bij je kaartje een Theaterhap t.w.v. € 10. Je kunt dan voor de voorstelling een hapje eten in Brasserie op Zuid. Je hebt keuze uit 4 menu's. Gezellig!

Lees meer