Alcarràs

Genre: Drama
Regie: Carla Simón
Met: Jordi Pujol Dolcet, Xènia Roset, Anna Otin
Land: Spanje

Jaar: 2022
Speelduur: 115 min
Taal: Catalaans, Nederlands ondertiteld

In deze zonnige, nazinderende Gouden Beer winnaar word je deel van de excentrieke Solé-familie: Spaanse perzikboeren die moeten vechten om hun thuis en hun tradities te behouden.

Kinderen, ouders en grootouders leiden een ogenschijnlijk idyllisch bestaan tussen de perzikbomen van een grote boerderij op het Catalaanse platteland. Wanneer de landeigenaar besluit de grond te verkopen en de bomen te rooien om een gigantisch zonnepanelenpark aan te leggen, komt er een abrupt einde aan oude tradities.

Voor haar tweede speelfilm werkte Simón zowel met professionele als niet professionele acteurs. Samen vormen ze een doorsnee van drie generaties boerenfamilie, van kinderen tot grootouders. In het zicht van het naderende einde van het boerenbedrijf zijn de reacties verschillend; waar de een veranderende tijden accepteert, trekt een ander protesterend ten strijde. De kinderen lijken zorgeloos, maar vermoeden van alles.

Bij de première van de film op het filmfestival van Berlijn werd regisseur Carla Simón geprezen om de manier waarop ze haar subtiele, warme portret van het Catalaanse boerenleven een plaats weet te geven binnen het genre van sociaal-realistisch drama.

★★★★★ VPRO Cinema
‘Levendige, liefdevolle familietragedie’

★★★★ Trouw
‘…fantastisch…boerderijfilm die je niet snel vergeet…Je ervaart de schoonheid…perfect’

Alcarràs

Bestel tickets

HAPJE ETEN VOOR DE FILM?

Bestel bij je kaartje het Islemundineetje en eet een lekkere filmhap in onze Brasserie op Zuid. Zo heb je een compleet avondje uit!

Lees meer