Ademloos Oeverloos

Op zaterdag 21 oktober van 12:00 tot 17:30 uur vindt bij de buurttuin bij Reyeroord in IJsselmonde de eerste editie plaats van het festival Ademloos Oeverloos. Een grote, felgekleurde tent van het Rotterdams Volkstheater zal goed te zien zijn op het grote veld tussen de Hinkelenoord en de Thamerdijk in Reyeroord. Die tent vormt het podium voor tal van optredens tijdens het festival. Op het podium staan artiesten uit verschillende disciplines, zoals theater, muziek, dans, circus en poëzie. Ook de kinderen worden niet vergeten en krijgen een eigen programma, waaronder workshops en optredens.

Samenwerking met Scapino Ballet, Podium Islemunda en vele anderen
Op een laagdrempelige manier kennismaken met kunst, cultuur en met elkaar! Dat is het doel van Ademloos Oeverloos. Het programma is in samenwerking met allerlei organisaties uit IJsselmonde en de stad samengesteld. Zo werken Circusstad Festival, Scapino Ballet, Podium Islemunda en SKVR mee. Met een zorgvuldig samengesteld en gevarieerd programma wil de organisatie haar trouwe én
nieuwe bezoekers trakteren op een feestje aan het eind van het seizoen.

Dichter Gershwin Bonevacia zal uit zijn werk voordragen. Deze dichter komt uit IJsselmonde, woont tegenwoordig in Amsterdam en is een van de grootste spoken-word artiesten van Nederland. Momenteel speelt hij zijn voorstelling Terug naar Prinsenplein, waarmee hij ook in Islemunda optreedt. Zangeres Zoë Livay is geboren en getogen in Rotterdam. Ze staat op het punt om door te breken met haar Nederlandstalige songs. Zoë’s missie is duidelijk: met haar doorvoelde stem, openheid en kracht omhelst ze haar afkomst en motiveert ze haar jonge doelgroep om zichzelf volledig te omarmen. Op het programma staan verder optredens van lokale artiesten Eric Guinée en Bernadette Pires. De Franse zangeres Razana sluit het festival af met een mix van alternatieve R’n’B en neo soul.

Ook de kinderen worden tijdens Ademloos Oeverloos niet vergeten. Acteur en muzikant Joris Lutz zal een programma voor kinderen verzorgen en acrobaat Rein de Kok (Rang Pang Circus) doet een jongleer-act en werkt op het slappe koord. Lokale samenwerking is er met Talentz Skool en met SOL. Brasserie Op Zuid zal de catering verzorgen tijdens het festival. Dat belooft een swingende middag te worden!

Uitpakken met Ademloos Oeverloos
Waarom een nieuw festival? Marjolein van den Berg is initiatiefnemer van Ademloos Oeverloos: “Wij organiseren gedurende het jaar een aantal keren Jam in het park, een evenement dat afgelopen seizoen op deze plek steeds populairder is geworden. In het voorjaar werkten we al samen met het Circusstad Festival. Nu we in het kader van Maak mee in je Wijk ook met andere partijen kunnen samenwerken, kunnen we wat meer uitpakken en onze doelgroep vergroten. Ik vind het belangrijk dat onze vaste én nieuwe bezoekers zich welkom voelen tijdens het festival Ademloos Oeverloos.”

Praktische informatie
Datum: Zaterdag 21 oktober 2023
Locatie: Buurttuin Reyeroord in IJsselmonde
Tijd: 12:00 tot 17:30 uur
Toegang: Gratis

Ademloos Oeverloos