EEN ODE AAN RITA REYS

Let op! Het is druk in IJsselmonde vanwege de bekerwedstrijd in de Kuip. Kom lekker op tijd! We zijn op zondag al open vanaf 10.00 uur.

——–

Marieke and the Jazz Dunes: ode aan Rita Reys!

Rita Reys is Nederlands bekendste jazz zangeres en zij is een Rotterdamse! In dit optreden wordt de vrouw, die precies 100 jaar geleden geboren werd, belicht in het kader van haar geboortestad.

Marieke and the Jazz Dunes brengt liedjes van Rita Reys, waarmee zij het meest bekend is geworden. Dat begint met een selectie van jazz liedjes uit het Great American Song Book, echte swing, ballads en bossa nova’s want daar begon Rita haar carrière mee en sloot ze hem later ook mee af. Verder heeft zij verschillende muzikale uitstapjes gemaakt naar andere stijlen zoals het album ‘Rita Reys zingt Burt Bacharach’ en ‘Rita Reys zingt Michel Le Grand, George Gershwin en Tom Jobim’. Ook uit deze albums zal gespeeld worden. En Rita behaalde zelfs de top 10 van de hitparade met een nummer van the Beatles! De liedjes zullen gelardeerd worden met verhalen en beelden uit het leven van Rita Reys, gericht op haar Rotterdamse roots.

Het optreden is een eclectische muzikale reis van echte jazz klassiekers als ‘My funny Valentine’ en ‘They can’t take that away from me’ naar bossa nova’s als ‘Desafinado’ en ‘One note samba’, en vervolgens ook klassiekers als ‘Close to you’ en ‘I will wait for you’. Tevens zal de band het enige lied dat Rita in het Nederlands zong en bekend maakte: ‘Zon in Scheveningen’, ten gehore brengen.

Bezetting Marieke and the Jazz Dunes:

Marieke Westgeest – zang
Maarten Meddens – piano
Joost Zwijnenburg – sax
Sander Olthof – drums
Uli Glassman – bas

 

EEN ODE AAN RITA REYS

Bestel tickets

Maak je zondagmiddag compleet!

Koop in combinatie met je concertkaartje een theaterhap. Na het concert kun je dan lekker bijven nagenieten in onze Brasserie op Zuid. Ter plekke kies je een van de 4 varianten van onze theaterhap. Kost slechts € 10.

Lees meer