We zijn jarig!

Podium Islemunda bestaat 10 jaar! Dat vieren we de hele maand maart. Met optredens van artiesten met een speciale band met IJsselmonde, waarvan er inmiddels velen landelijk en zelfs internationaal optreden. Denk aan Jandino, Marlon Pichel, Stanley Clementina en Tim Hartog. Artiesten die zich hebben kunnen ontwikkelen in Islemunda keren terug om samen voor een groots feest te zorgen. Of eigenlijk tien feesten verdeeld over de maand. Wil jij erbij zijn? Wees dan snel want de kaarten gaan hard en sommige events zijn al uitverkocht.

Wethouder Saïd Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Evenementen) trapte de jubileummaand vanavond af. “Podium Islemunda is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een plek met een brede bekendheid en aantrekkingskracht. Als bezoeker, jong en oud, als maker, performer of technicus, Podium Islemunda staat voor een laagdrempelige manier van cultuur maken en beleven. Iedereen kan hier iets komen halen, brengen en meemaken.”

 

JUBILEUMPROGRAMMA

Ook deze jubileummaand is er voor iedereen wat mee te maken in het podium van IJsselmonde. Van een comedy night tot een film aangekleed met een optreden van Shantykoor Rotterdam, maar ook een dansmiddag voor ouderen, het I Feel Good Kidz Festival en verschillende concerten met grote namen én startende talenten. Van Reggae tot blues en zelfs echte meezing-klassiekers. Headliners zijn o.a. Stanley Clementina, Jandino en De Ideale Maten met Marja van Katendrecht. Elk evenement heeft een extra grote zaal en dus ook extra veel kaarten. Toch zijn sommige events al uitverkocht, dus wacht niet te lang met het kopen van je tickets. Bekijk het volledige jubileumprogramma.

 

MEEMAAKMUUR

Rondom alle jubileumvoorstellingen kan je jouw mooiste herinnering, of wens voor de toekomst toevoegen aan een groot canvas. In de vorm van een geschreven tekst, een meegenomen foto of andere creatieve uiting. Deze verzameling beelden en ervaringen van bezoekers krijgt na maart een permanente plek in het gebouw. Als aandenken aan de eerste tien jaar Islemunda én als ambitie voor het podium van de toekomst. Dat wil je meemaken toch?!

Het jubileumprogramma wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet (Maak mee in je wijk) en Fonds voor Cultuurparticipatie en is tot stand gekomen in samenwerking met Recon openluchtschool, IMPACT, Productiehuis Flow, Hey Sista You Got This, LantarenVenster, Het Huis van Asporaat, Marciano Madretsma, Talentz Skool, SKVR, Het Danspaleis, Women Connected, Dalton Palmentuin, Open Studio Islemunda, Productiehuis Cruz, Circusstad Festival en Cinema Islemunda.

 

Foto door Reems van der Linden