Expositie Rotterdam Vertelt Het Door!

Vanaf 9 juli kun je in onze foyer de tentoonstelling ‘Rotterdam vertelt het door’ bewonderen!

Deze bijzondere tentoonstelling is samengesteld door Zorgzaam010 (hét platform voor vrijwilligerswerk van gemeente Rotterdam).

“De afgelopen jaren waren alles behalve makkelijk. Rotterdam kwam geheel tot stilstand door de uitbraak en de verspreiding van corona. Een eerste golf, een tweede golf, druk op het zorgpersoneel, de horeca sloot zijn deuren, iedereen moest thuiswerken en ga zo maar door. Toch was Rotterdam afgelopen jaren op zijn best. Ons groene trotse hart heeft namelijk nog nooit zó hard gestraald. We stonden massaal te applaudisseren voor de zorg, staken samen de handen uit de mouwen bij allerlei mooie initiatieven, schreven duizenden kaartjes naar eenzame ouderen en keken naar elkaar om.

Een aantal van deze prachtige verhalen zijn afgebeeld in een tentoonstelling die aan het begin van de coronapandemie slechts enkele weken te zien was in de centrale bibliotheek. Wij willen deze verhalen alsnog aan jullie doorvertellen en hebben daarom de tentoonstelling uit 2020 Rotterdam op zijn best nieuw leven in geblazen voor 2022!

Dezelfde prachtige verhalen, van, voor en door Rotterdammers. Rotterdam vertelt het door.”

Winactie
Wat heb jij de afgelopen jaren voor een ander gedaan of een ander voor jou? Deel jouw verhaal en maak kans op een van de 5×2 toegangstickets voor een voorstelling naar keuze van Podium Islemunda.

Hoe werkt het? Maak een foto voor het paneel in de expositie, deel het via info@zorgzaam010.nl of tag Zorgzaam010 op sociale media en vertel het door!

Je kunt de tentoonstelling vanaf 9 juli t/m 19 september gratis bezoeken tijdens de openingstijden van Brasserie op Zuid.

  • dinsdag t/m donderdag 10:00 tot 18:00 uur
  • vrijdag van 10:00 tot 20:00 uur
  • zaterdag en zondag van 12:00 tot 18:00 uur

Let op! In de zomervakantie zijn de openingstijden gewijzigd. Kijk hier voor de aangepaste openingstijden.