Oproep Expeditie IJsbrekers

Vanaf november reist er een bijzonder kunstproject door IJsselmonde: Expeditie IJsbrekers! Met de IJsbrekers installatie worden ontmoetingen teweeg gebracht tussen voorbijgangers op straat. Hou je van acteren? En lijkt het jou leuk om samen met het IJsbrekers-team in parken, op pleinen en in winkelcentra het ijs te breken? Meld je dan nu aan voor het performance team! Lees hier de oproep.

Acteurs gezocht voor Expeditie IJsbrekers

Het IJsbrekers performance team gaat onder leiding van regisseur Bram Legerstee een aantal prikkelende performances bedenken om het ijs te breken in IJsselmonde. Iedereen boven de 18 kan zich aanmelden. Zowel ervaren als onervaren acteurs mogen zich aanmelden, deelname is gratis.

De IJsbrekersinstallatie strijkt tussen november 2021 en juli 2022 twintig keer neer in IJsselmonde. In Keizerswaard, in het Park Twee Heuvels, in de Brasserie op Zuid…

Het performance team heeft de schone taak om voorbijgangers nieuwsgierig te maken en zover te krijgen dat ze de installatie binnen stappen. Levende standbeelden, een flashmob, verdwaalde typetjes… samen met Bram ga je tijdens drie repetitieavonden verschillende vormen uitproberen en uiteindelijk uitvoeren op locatie.

Je kan meedoen als je

 • 18 jaar of ouder  bent
 • woont of werkt in IJsselmonde
 • aanwezig kunt zijn op de volgende repetitiedata in Podium Islemunda:
  woensdag 6, 13 en 27 oktober 19:30-21:30
 • op de volgende dagen bij de performance kunt zijn;
  zaterdag 13 en 27 november, zaterdag 11 december
  zelfstandig naar de locaties kan reizen die we aandoen met de installatie. De locaties liggen allemaal binnen IJsselmonde.
 • Per locatiedag ontvang je een vrijwilligersvergoeding van € 30,-

Meld je aan!

Ben je enthousiast? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar projectijsbrekers@gmail.com. Aanmelden kan tot 30 september. Leuk als je in het mailtje vast kort vertelt wie je bent en wat je ervaring met acteren is. Ben je nieuwsgierig maar heb je nog vragen? Mail ze gerust!