Nieuwe expo: Diana Kuik

Er hangt weer nieuw werk bij ons in de foyer! Van 25 oktober t/m 28 november kun je bij ons in de foyer de kunst van het breien ontdekken.

De prachtige breiwerken zijn gemaakt door Diana Kuik.

“Ongeveer 10 jaar geleden ben ik weer begonnen met breien. Ik zag vesten in de winkels hangen en dacht ‘hoe moeilijk kan dat zijn’ om deze zelf te breien. Nou het viel niet mee… verkeerde wol, verkeerde kleur, te groot, maar het maken was zo leuk om te doen, dat een nieuw project snel gevonden was. Hierna liep het eigenlijk een beetje uit de hand.

Mijn eerste breiwerkje maakte ik toen ik 9 jaar was, bij handwerken op de lagere school. Mijn moeder heeft mij verder ook de basis breitechnieken bijgebracht. Opzetten, recht en averecht breien en afhechten, dat was het wel zo’n beetje. Maar door deze basis ben ik nu wel in staat om ook de moeilijke patronen te begrijpen en te breien.

De afgelopen jaren heb ik samen met mijn vriendin een aantal festivals bezocht, ook in het buitenland. Daar heb
ik workshops gevolgd, mooie wolletjes gekocht en leuke mensen ontmoet. Breien verbindt, hebben we samen opgemerkt: aan een grote tafel met mensen uit allerlei landen spreek je toch bijna dezelfde taal. We hebben zelf ook workshops gegeven, in de vrouwenkamer in het AZC gebreid en zelfs een eigen sjaal ontworpen.

Om nu mijn breiwerken te laten zien vind ik spannend, maar ook leuk. Het gaat mij er niet om ‘kijk eens wat ik allemaal gemaakt heb’, maar ‘kijk eens wat je allemaal kan maken!’ Daarnaast is het zeer ontspannend om met je handen bezig te zijn en bij de wat ingewikkeldere patronen worden je hersenen ook aan het werk gezet. Ik hoop dat mensen geïnspireerd worden door de expositie.”

Je kunt de expo gratis bezoeken tijdens de openingstijden van Brasserie Op Zuid.

  • dinsdag t/m donderdag 10:00 tot 18:00 uur
  • vrijdag van 10:00 tot 20:00 uur
  • zaterdag en zondag van 12:00 tot 18:00 uur