Nieuw educatieproject: Groen en Grijs

In september is Podium Islemunda in samenwerking met de vmbo-school PT010, Theater & Dans een nieuw educatieproject ‘Ontdek jezelf, verrijk je wijk’ editie Groen & Grijs gestart. In dit project trekken 30 leerlingen (ca. 14-jarigen) van de school een jaar lang op met 30 ouderen (65+) uit IJsselmonde. Ze leren elkaar op verschillende manieren kennen, ze bezoeken samen activiteiten in Podium Islemunda en de leerlingen worden uitgedaagd om onder professionele begeleiding de verhalen van de ouderen op te halen en te vertalen naar een theatraal concept. Dit alles resulteert in een festival-driedaagse met de jongeren en de ouderen in mei 2023.

Wij zijn op zoek naar deelnemers (65+) uit het gebied IJsselmonde!
Wij zijn op zoek naar pakkende verhalen, grappige anekdotes, ontroerende herinneringen, spannende gebeurtenissen of terugblikken uit het verleden. Al deze verhalen van de buurtbewoners vormen het materiaal en de basis waarmee de leerlingen Theater en Dans van PT010 een theatrale voorstelling van gaan maken.

Kent u ouderen die dit leuk vinden of bent u zelf enthousiast geworden? Stuur dan een mailtje naar de projectcoƶrdinator David Timmer via educatie@islemunda.nl.