Miep Kalle exposeert

Van donderdag 3 februari t/m maandag 14 maart 2022 exposeert Miep Kalle haar kleurrijke werk in de foyer van Podium Islemunda.

Wat tientallen jaren geleden begon als hobby, werd een onderzoek naar de expressiemogelijkheden van verf en kleuren. Het werk van Miep, zelf wonend in IJsselmonde, is intuitief. “Ik hou van uitbundige kleuren en contrasten. Licht en donker versterken de dieptewerking van schilderijen. De verscheidenheid van technieken en onderwerpen blijven mij fascineren.”

De naam van haar expositief is AANRAKING IN TIJDEN VAN CORONA. Miep neemt waar dat mensen elkaar in deze tijd nauwelijks meer met warmte en compassie begroeten. “Fysiek contact is belangrijk voor je als mens. Kun je verder leven zonder aangeraakt te worden? Dat houdt mij bezig in deze coronatijd. Met deze tentoonstelling laat ik zien dat ontmoetingen tussen mensen en fysiek contact onontbeerlijk is. Een knuffel kan zoveel teweeg brengen. Dat heb ik wel gemist de afgelopen twee jaar.”

De schilderijen die in de foyer te zien zijn, zijn onder andere van ontmoetingen tussen mensen en van haar kleinkinderen. Miep: “Ik heb er over nagedacht om er als symboliek een bordje bij te hangen met de tekst verboden aan te raken. Ik heb dit niet gedaan, omdat er ook een paar afbeeldingen zijn die er juist toe uitnodigingen om wél aangeraakt te worden.

De expositie is gratis te bekijken tijdens de openingstijden van Brasserie op Zuid:

maandag van 10 tot 15 uur, dinsdag t/m donderdag van 10 tot 18 uur, zaterdag van 12 tot 18 uur en zondag van 9 tot 18 uur.

U heeft een coronatoegangsbewijs nodig en het dragen van een mondkapje is verplicht als u zich verplaatst in de ruimte.