Eerste editie I Feel Good Festival groot succes

Op 13 en 14 januari 2023 vond de eerste editie van het nieuwe I FEEL GOOD FESTIVAL plaats in Podium Islemunda. Het festival bestond uit drie onderdelen: een comedynight met KIJK JE KOP, een family fun day voor kids t/m 12 jaar en een muziekprogramma met Shirma Rouse & Friends. Muziek, comedy, spoken word, dans, karaoke, rap en heel veel leuke kinderactiviteiten kwamen samen in Podium Islemunda en trokken in twee dagen bijna 550 bezoekers!

Irma van Lierop, directeur Podium Islemunda: “We zijn blij verrast met zo’n grote belangstelling voor dit nieuwe festival. De bedoeling was om een “feel good” cultuurprogramma aan te bieden, hier diep in Rotterdam-Zuid, voor bewoners van het gebied IJsselmonde. De reacties van zowel publiek als artiesten waren zeer positief. De sfeer was goed, alles liep gesmeerd, dit smaakt naar meer!”

Op de vrijdagavond begon het festival met een voorprogramma met lokale muziektalenten, begeleid door de Open Studio Islemunda band. Daarna zorgde Edson da Graça samen met de comedy talenten van KIJK JE KOP voor een heerlijke comedybattle, waarbij het publiek de beslissende stem had over wie de beste punchlines maakte. Zaterdagmiddag was geprogrammeerd voor gezinnen met kids t/m 12 jaar. Er was van alles te doen en er waren optredens van o.a. Skitta & Skittergirls, Chavante & Kleine John en Flex Rotterdam. Zaterdagavond werd het festival afgesloten met een heerlijke line-up van bekende artiesten uit Rotterdam. Shirma Rouse nam haar muzikale vrienden mee waaronder Yuli Minguel, Lady Shaynah, Kay Slice en Dwayne Lace. Er was spoken word van Moze Naél en breakdance door Menno van Gorp.

“Ik vond het echt super tof om aan het festival mee te werken. Het was zo gaaf om al die Rotterdamse zangers bij elkaar op het podium te hebben. Echt een feel good avond met een geweldig publiek! Ik zeg laten we er een terugkerend iets van maken. Ik doe weer mee!”, aldus Shirma Rouse.

Shirma Rouse
Shirma Rouse

Het I FEEL GOOD FESTIVAL is een samenwerking tussen Podium Islemunda, Productiehuis Cruz, Open Studio Islemunda, Talentz Skool, SKVR, O. Festival en Hey Sista You Got This. Het festival kwam tot stand in het kader van Maak Mee In Je Wijk en met steun van Cultuur Concreet.

Credits: Marlo van der Plas & Reems van der Linden, in opdracht van Gerser