Atelier Islemunda: een weekend vol kunst uit IJsselmonde!

In het weekend van 10 en 11 februari 2023 staat Podium Islemunda volledig in het teken van kunst.
Met ATELIER ISLEMUNDA bieden wij lokaal talent de ruimte om hun kunstwerken te delen met de rest van IJsselmonde en omstreken. Op vrijdag 10 februari om 18:00 uur is de feestelijke opening met live muziek en spoken word!

Kunstenaars die eerder al hun werk bij ons in de foyer hebben vertoond komen terug voor deze speciale EXPO XL. Tijdens deze feestelijke opening kunt u de kunstwerken verspreid door ons pand bewonderen. Er zijn optredens van Bronte Lavendel, Jeffrey de Ruijter en andere artiesten. Lees hier meer over de opening.

Bent u die vrijdag geïnspireerd geraakt? En wil u echt even uw creatieve ei kwijt? Kom zaterdag 11 februari om 10:00 uur naar de schilderworkshop van de Chabotgroep, een vereniging van tekenaars en schilders! Voor €10 leert u onder begeleiding van diverse leden van de Chabotgroep uw creatieve ideeën om te zetten naar een prachtige tekening of schilderij. De prijs van de workshop is inclusief materiaalgebruik. Ook ontvangt u een gratis kopje thee of koffie. Bestel hier uw ticket.

Er is ook een gratis kinderprogramma op zaterdag. Om 14:00 uur draait Cinema Islemunda Kids de avontuurlijke kinderfilm Jackie en Oopjen. De 12-jarige Jackie is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrand-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks…ze komen tot leven!
Voorafgaand aan de film kan er vanaf 13:15 uur ook lekker geknutseld worden! De kinderen maken hun eigen kunstwerk, die ze uiteraard mee naar huis mogen nemen. Kijk hier voor meer informatie.

Gaan we u zien?!