ZOMAAR EEN STRAAT Theater

ROTTERDAMS WIJKTHEATER

ZA 7 DEC

Bezoek de decembervoorstelling van het Rotterdams Wijktheater in Islemunda! Een mooie hartverwarmende avond, inclusief maaltijd, over een helaas ook in Rotterdam erg aanwezig probleem: Hoe ga je om met schulden en wat doet schuld met je gevoel van eigenwaarde? Met een cast van ervaringsdeskundigen nemen we je mee door het hele gebouw van Islemunda voor onze verhalen. Samen maken we de taboes bespreekbaar.

Het delen van mijn verhaal maakt mij lichter. Ik moét spreken. Juist voor de volgende generatie. Ik stop het nooit meer weg, ik verberg mijn verhaal niet meer. Dit is wie ik ben. Kijk maar. Ik draag het en ik omarm het. Het heeft mij 28 jaar geduurd, ik ben 28 en ik ga door vanaf dit punt.

-Donovan, speler

Deze voorstelling maakt deel uit van een langer lopend traject rondom het thema armoede, Zwart Zaad. 

Zwart Zaad is een verwijzing naar de uitdrukking “op zwart zaad zitten” maar staat voor mij symbool voor al die duizenden kinderen die op dit moment opgroeien in armoede en hierdoor vaak getekend zijn voor de rest van hun leven. Laten wij het als maatschappij toe dat we zwart zaad planten? Of gaan we er voor zorgen dat de toekomstige oogst echt een eerlijke kans krijgt op een volwaardige deelname aan de maatschappij?

– regisseur Stefan van Hees

Armoede: 1 op de 7 Nederlanders schaamt zich over zijn financiële situatie en natuurlijk gaat dat ook ons, het Rotterdams Wijktheater, aan het hart. Het gaat immers over de maatschappij waarin we leven. Regisseurs Stefan van Hees en Liselot van de Geer zijn gestart met een langlopend project met de titel Zwart Zaad, waarin zij het thema armoede van diverse kanten gaan onderzoeken en belichten. De komende seizoenen zullen er voorstellingen gemaakt worden die zich richten op verschillende specifieke doelgroepen.

De eerste voorstelling, Zomaar een straat, wordt een soort eerste kennismaking met het armoedevraagstuk. De theatergroep bestaat uit ervaringsdeskundigen die ons leren hoe het is om te moeten leven onder de armoedegrens.

 

Het Rotterdams Wijktheater vindt het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om Zomaar een Straat te zien. Niet iedereen kan echter zomaar een kaartje betalen. Mocht de entreeprijs voor u een drempel zijn om te komen kijken, laat het ons weten door een email te sturen naar info@rotterdamswijktheater.nl, dan vinden wij daar een passende oplossing voor!

Reacties op ZOMAAR EEN STRAAT