WOMAN AT WAR Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 11 OKT

Genre: Drama, Komedie

Regie: Benedikt Erlingsson
Met: Jóhann Sigurðarson, Halldóra Geirharðsdóttir, Jörundur Ragnarsson
(IJsland 2018, kleur, 101 min.) Taal: IJslands, ondertiteling: Nederlands

Woman at War is een droogkomisch drama van Benedikt Erlingsson, die eerder het geestige Of Horses and Men heeft gemaakt. De IJslandse Oscarinzending werd in Cannes bij de Semaine de la Critique bekroond met de SACD Award en is winnaar van de Lux Film Prize 2018.
Scherp, vermakelijk, en vol IJslandse vergezichten.

Een intelligente feelgoodfilm met een inspirerende boodschap over klimaatverandering, laat dat maar aan de IJslandse regisseur Benedikt Erlingsson (Of Horses and Men) over.
Deze prijswinnende film is grappig zoals alleen Scandinavische films dat kunnen zijn, maar tegelijkertijd serieus als zijn geweldige hoofdrolspeelster Halla die een één-vrouw-oorlog verklaart aan de industrie die haar prachtige IJsland bedreigt.

Halla is een vijftigjarige, onafhankelijke vrouw. Ze leeft een rustig bestaan in Reykjavik en werkt er als koordirigent. Maar achter de schermen van deze ogenschijnlijk vredige routine, leidt Halla een dubbelleven als radicale milieuactivist. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie om de prachtige IJslandse hooglanden te beschermen. Omgedoopt tot ‘de Bergvrouw’ voert Halla in het geheim gevaarlijke sabotageacties uit, mét resultaat.

Maar net op het moment dat ze haar grootste en meest gedurfde operatie op touw zet, ontvangt ze een onverwachte brief: haar aanvraag voor het adopteren van een kind wordt eindelijk ingewilligd.
Terwijl Halla zich klaarmaakt om haar rol als beschermer van Moeder Aarde te verruilen voor het echte moederschap, besluit ze nog één laatste genadeklap uit te delen aan de aluminiumindustrie.
En dat blijft niet zonder gevolgen.

★★★★ Algemeen Dagblad
“Geestige en soms zelfs ronduit bizarre scènes, in oogstrelende IJslandse landschappen.

★★★★ NRC Handelsblad
“Woman at War is een geëngageerd eco-avontuur”
“Waardige opvolger van de al even droogkomische Of Horses and Men”

★★★★ De Telegraaf
“Een fijne feelgood-film”

★★★★ VPROgids
“Buitenissig IJslands feelgooddrama. Erg onderhoudend en prachtig gefilmd.
De toon is knap getroffen, met een fraaie hoofdrol van Geirhardsdóttir."

PRIJZEN

Aanvang film 20.00 uur

Entree 5 euro

Entree+filmhap 12.50 euro

Koop hier je kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

101 min

Reacties op WOMAN AT WAR 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief