NIET TUCHTEN (PREMIERE) Theater

ROTTERDAMS WIJKTHEATER

DO 31 OKT

Niet tuchten is de getuigenis van een jongen. Vanuit een kwetsbare thuissituatie heeft hij zijn plek gevonden op straat, waar hij aandacht en respect kreeg en voor het eerst in zijn leven echt gezíen werd. Waar de regel was: niet tuchten, niet laten zien dat je het moeilijk hebt. We volgen deze jongen vanaf zijn jeugd tot het moment dat hij een roofoverval pleegt. Een verhaal over mannelijkheid, kameraadschap, talenten en langetermijndenken versus het snelle geld.   

Rotterdams Wijktheater–regisseur Hans Lein (o.a. #LuckyGirls en Me, Myself and I) maakt een nieuwe jongerenvoorstelling, waarvoor hij vooronderzoek heeft gedaan in een gevangenis met gedetineerde jongeren.   

Dan pas was je echt een man
Als je pakte wat je wilde
Iedereen sloopte die je disrespecteerde
En dat je bitches hebt
Ik was veertien
Had geen bitches
Had nog niemand gesloopt
En mijn moeder had een dwergpoedel.

Het Rotterdams Wijktheater maakt al 27 jaar authentieke voorstellingen voor, door en met zeer verschillende Rotterdammers. Een blijvende inspiratiebron voor ons werk vormen de echte ‘Roffa’ jongeren en hun (straat)cultuur. Regisseur Hans Lein maakt dynamische, kleurrijke en spannende voorstellingen en dat doet hij samen met jongeren die ondanks hun moeilijke start en ondanks vooroordelen onvermoeid blijven strijden voor hun plekje in deze samenleving. De voorstellingen zijn altijd gebaseerd op de levensverhalen en talenten van deze jongeren en zijn daardoor vaak heel herkenbaar voor een jongerendoelgroep, in zowel vorm als inhoud.  

Niet tuchten gaat in première op 31 oktober in Islemunda en wordt in seizoen 2019-2020 ook op scholen gespeeld.

REGIE:

Hans Lein

REGIEASSISTENTIE:

Patrick Ribeiro

DRAMATURGIE:

Ilay Den Boer

VIDEO:

Robert Jan Schmidt

TECHNIEK:

Robert Jan Schmidt, Vincent Andriessen

SPELER:

Patrick Ribeiro

MET INPUT VAN:

Jonge gedetineerden in de Jeugdinrichting De Hartelborgt 

 

PRIJZEN

Aanvang 20.15 uur

UITVERKOCHT 

 

DUUR VOORSTELLING

Reacties op NIET TUCHTEN (PREMIERE)