HAAR & HEM, VERHALEN UIT DE KAPPERSSTOEL Theater

IVAN WINTER

FR 14 FEB

Op 14 februari vindt in theater Islemunda het theatrale hoorspel Haar & Hem plaats. Een nieuwe vorm van theater waarin de kappersstoel en persoonlijke verhalen vol twijfels en kwetsbaarheden centraal staan. De Rotterdamse kapper Ivan Winter maakte een hoorspel en brengt dat na een eerdere succesvolle voorstelling in WORM en Tivoli Vredenburg nu naar Islemunda.

Altijd al benieuwd wat kapper en klant tijdens een knipbeurt bespreken? Tijdens Haar & Hem krijg je het antwoord. De kapperszaak waar de Rotterdamse Ivan Winter knipt, staat midden in de wijk Cool. Tijdens het knippen praat hij met en luistert hij naar de mannen uit de buurt. Roddels, sterke verhalen, maar ook persoonlijke ontboezemingen en kwetsbaarheden. Zo verandert Ivan, met zijn handen letterlijk in het haar van zijn klanten, van kapper naar therapeut en vertrouwenspersoon. Op basis van deze verhalen maakte Ivan een hoorspel, waarvan Haar & Hem de theatrale podiumvertaling is. Hoe verschillend de achtergrond van de mannen ook is: hun angsten, onzekerheden en twijfels zijn universeel. Haar & Hem is ook verhaal over de liefde. Logisch dat op de dag van de liefde Ivan zijn hoorspel in zijn thuisstad Rotterdam presenteert.

Op 14 februari luister jij, via een koptelefoon, mee naar deze intieme gesprekken. Alsof je stiekem in de kappersstoel ernaast zit. Op het podium vertolken spoken word artiesten Ruwhel Emers en Cherry Lynn Van Dalen de rol van stemacteurs. JDe voorstelling is ontwikkeld onder begeleiding van Marjet Roerink.
Verwacht een avond als nooit te voren, met een mix van theater, hoorspel en spoken word door het crème de la crème van de Rotterdamse spoken word scene.

Over Ivan Winter
Ivan is een creatieve duizendpoot. Naast zijn kapperswerk is hij ook op andere plekken actief in de culturele scene van Rotterdam. Met MELLY’s op de Witte de Withstraat is hij onderdeel van Melly’s Buren: Kunst & Koti, waar knippen, kunst en muziek samenkomen. Verder is hij betrokken als organisator en DJ bij Rotterdamse clubnachten als FILO en Moodswings en is hij resident DJ bij woordkunstevenement Woorden Worden Zinnen.

Voorverkoop: 12,50 euro
Deurprijs: 15 euro

PRIJZEN

Aanvang 20.15 uur

Voorverkoop 12,50 euro

Deurprijs 15 euro

 

DUUR VOORSTELLING

Reacties op HAAR & HEM, VERHALEN UIT DE KAPPERSSTOEL