GOD ONLY KNOWS Film

CINEMA ISLEMUNDA

DO 7 NOV

Genre: Komisch Drama

Regie: Marijke de Jong
Met: Marcel Musters, Elsie de Brauw, Monic Hendrickx, e.a.
(Nederland 2018, kleur, 80 min.)

Gouden Kalf 2019 Marcel Musters Beste Acteur
Nominaties Gouden Kalveren 2019: Beste Film, Beste Acteur en Beste actrices: Elsie de Brauw, Monic Hendrickx

Voor haar nieuwste speelfilm wist Mijke de Jong (Layla M., Joy) drie topacteurs te strikken. Marcel Musters, Elsie De Brauw en Monic Hendrickx zijn de protagonisten in een familiedrama rond de door al het wereldleed gekwelde broer Thomas. De Jong schetst een droogkomisch, wrang portret van een vijftiger die worstelt met zijn christelijke opvoeding en zijn verwanten. Opmerkelijk is het gebruik van de handheldcamera en splitscreen. [EYE]

Nadat de depressieve Thomas (57) op Witte Donderdag in een vlaag van wanhoop in een gracht is gesprongen, schiet zijn grote zus Doris onmiddellijk te hulp om de crisissituatie te verlichten. Als zij even niet bezig is met het organiseren van hulp aan vluchtelingen, staat zij permanent klaar voor haar broertje.

Hun jongere zus Hannah, die goed aan de weg timmert als fotograaf, denkt dat het voor iedereen beter zou zijn als Thomas professionele hulp zou accepteren.

In fragmenten uit oude brieven klinkt de diepe en emotionele band door die tussen Doris, Thomas en Hannah bestaat, maar wanneer ze samen zijn, liggen conflicten voortdurend op de loer. Hun interactie, die in de dagen erna steeds explosiever wordt, is venijnig en hartverwarmend, pijnlijk en grappig tegelijk. Onder dit alles sluimert hun christelijke opvoeding, met waarden als opoffering, naastenliefde, lijden en schuld, die in de passietijd onvermijdelijk de kop opsteken. [IFFR]

Telegraaf
“Wie nog in de veronderstelling leeft dat ons land tekort schiet qua dialogen en acteerwerk, doet er goed aan God Only Knows een kans te geven. Dit gezinsdrama van Mijke de Jong knettert van de eerste tot de laatste minuut.”

De Volkskrant
“voortreffelijke, deels improviserende hoofdrolspelers”
“Pijnlijk, meeslepend en herkenbaar”

Het Parool
“In God Only Knows worstelt Thomas (een excellerende Marcel Musters) met het heden”
‘Dat levert vuurwerk op, en subtiele humor”

PRIJZEN

Aanvang 14.00 uur

Entree € 5.00

Entree + Filmhap € 12.50

Koop hier je kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

80 min

Reacties op GOD ONLY KNOWS 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief