GLORIA BELL Film

CINEMA ISLEMUNDA

FR 13 SEP

Genre: komedie, drama

Regie: Sebastián Lelio
Met: Julianne Moore, John Turturro (The Big Lebowski), Michael Cera, e.a.
(Verenigde Staten 2018, kleur, 102 min.)

Met Gloria Bell maakt regisseur Sebastian Lelio (Una mujer fantástica, Disobedience) zelf een geheel nieuwe versie van zijn succesvolle Chileense film Gloria, met deze keer de sprankelende Oscarwinnares Julianne Moore (Still Alice, Far from Heaven, A Single Man, The Big Lebowski) in de titelrol.

Het ging ongeveer zo. filmster Julianne Moore zag Sébastian Lelio’s Gloria (2013) en raakte net als zoveel andere toeschouwers verrukt van het hoofdpersonage, een 58-jarige Chileense die zich door niemand gek laat maken en het seniorennachtleven van Santiago afstruint om te dansen, te vrijen en lief te hebben.

Vervolgens dacht Moore: dat wil ik ook. Logisch. Diepgravende 50+-vrouwenrollen zoals Gloria, die actrice Paulina García destijds in Berlijn een Zilveren beer opleverde, blijven schaars in Hollywood. Dus sprak Moore schrijver en regisseur Lelio aan met haar wens, waarna de plannen voor een Amerikaanse remake snel concreter werden. De twee beloofden elkaar dat ze de nieuwe Gloria samen zouden maken. Aldus geschiede, met als eindresultaat een film die Moore onafgebroken laat stralen.

Gloria is 58 maar voelt zich nog elke dag een prille dertiger op zoek naar de liefde van haar leven. Haar dagen brengt ze misschien door op kantoor, maar haar avonden is ze steevast te vinden op de dansvloer van clubs in Los Angeles. Wanneer ze op een avond Arnold ontmoet, lijkt er een einde te komen aan haar dagen als vrijgezel. Maar hoe ga je om met zo’n nieuwe relatie en met alle bagage van je partner? Onverschrokken en met ongelooflijke levensvreugde gaat Gloria het nieuwe avontuur tegemoet.

★★★★ NRC
“een geweldig spelende Julianne Moore… prachtig portret van een vrolijk dansende gescheiden vijftiger.”

★★★★ de Volkskrant
“Moore is op de toppen van haar kunnen.”

★★★★ VPRO Cinema
“Erg amusant en ontroerend’.”

★★★★1/2 De Telegraaf
“Een onweerstaanbare tragikomedie, over geluk vinden in jezelf, in plaats van dat van anderen te laten afhangen.”

PRIJZEN

Aanvang 20.00 uur

Entree € 5.00

Entree + Filmhap € 12.50

Koop hier je kaarten

 

DUUR VOORSTELLING

102 min

Reacties op GLORIA BELL 

Ik ontvang graag
de nieuwsbrief